Tien voor Inge
Een tien voor Inge

Het is de tiende dag van de tiende maand van het jaar dat volledig in het teken staat van ons tienjarig jubileum. En daar doet Inge een schepje bovenop door het behalen van een tien voor haar PE-examen Schade Particulier. Onze collega Bob belde haar op om haar te feliciteren met dit mooie resultaat en te vragen hoe ze zich heeft voorbereid op het examen.

Tien voor Inge

Van harte gefeliciteerd met je tien voor het PE-examen Schade Particulier! Een prestatie waar je trots op kunt zijn. Kun je kort iets over jezelf vertellen?
“Mijn naam is Inge, ik ben getrouwd en heb één zoon. Ik houd van hondensport en heb twee Whippets.

Sinds 2012 werk ik bij Huis & Hypotheek Almere Stad. Ik werk in een klein en leuk damesteam, wat ervoor zorgt dat ik met plezier naar mijn werk ga.”

Tien voor Inge

Hoe ben je tot dit mooie resultaat gekomen?
“Allereerst begon ik met het doornemen van de syllabus. Hierbij lette ik goed op de afkortingen die ik tegenkwam en schreef deze voor mezelf op om ze makkelijker te onthouden. Vervolgens startte ik met de oefenopdrachten van de e-learning. Hier haalde ik de lastige onderwerpen uit om daar nog wat dieper op in te gaan.

Ik leer over het algemeen vrij makkelijk, maar het blijft een kwestie van veel oefenen. Bij het aanschaffen van de e-Learning PE had ik ook meteen de oefenexamens besteld, zodat ik nog meer kon oefenen. Wat ik ook fijn vond is dat alle stof relevant is en je daardoor dus geen extra tijd kwijt bent. Je leest echt alleen de noodzakelijke informatie.

Over het algemeen volg ik tijdens de voorbereiding op een examen het pad dat wordt aangeraden door de opleiding. Ik merk namelijk dat deze structuur voor mij goed werkt.”

Tien voor Inge

Wat kan er absoluut niet gemist worden in het studiemateriaal?
“Zoals ik al aangaf is de structuur van het totaalpakket met de e-learning en de oefenexamens echt fijn om te volgen. De stof blijft namelijk heel goed hangen, doordat je er direct daarna nog eens goed over na gaat denken bij het beantwoorden van de oefenvragen.

Toen ik een paar oefenexamens gemaakt had, heb ik ook meteen het examen ingepland. Ik wist zeker dat ik klaar was voor het PE-examen Schade Particulier.”

Wat voor tips zou jij geven aan de andere kandidaten die nog op examen moeten?
“Als ik advies aan andere kandidaten zou geven dan zou ik aanraden om de structuur van de e-learning aan te houden en de Oefenexamens PE erbij aan te schaffen. Dat heeft mij in ieder geval ondersteund in de aanloop naar het examen toe.”

Benieuwd welke kandidaten met een 10 we in de afgelopen maanden nog meer hebben geïnterviewd?
De afgelopen maanden heeft Jordi regelmatig een taart opgestuurd om examenkandidaten te feliciteren met hun 10. Hieronder zie je video van maart, toen ging Jordi op pad om de taart te overhandigen. Benieuwd naar de video’s van de andere maanden? Bekijk dan ons YouTube-kanaal.