Adviesbevoegdheid kwijt? Maak het Bijzonder Examen.

Het is alweer anderhalve maand geleden dat de tweede PE-periode van start ging. Alle adviseurs die tijdens de vorige periode (tussen 1 april 2017 en 1 april 2019) hun PE-examen(s) niet succesvol hebben afgelegd, zijn hun adviesbevoegdheid kwijt en mogen niet meer adviseren op deze vakgebieden.

Met de start van de tweede PE-periode is er echter een nieuwe manier om je adviesbevoegdheid te herstellen: het Bijzonder Examen.

Wat is het Bijzonder Examen?
Adviseurs kunnen om uiteenlopende redenen hun PE-examen(s) niet hebben gehaald. Wat de reden ook mag zijn, het Bijzonder Examen is voor iedereen die in het verleden een Wft-diploma heeft behaald, maar de adviesbevoegdheid is verloren. Heb je je onterecht ingeschreven voor het examen, dan verwijdert DUO je inschrijving.

Tijdens het examen krijg je vragen over de ontwikkelingen van de afgelopen drie jaar. Daarnaast wordt er getoetst op je vaardigheden en competenties. Voor het Bijzonder Examen geldt dat je examen doet op beroepskwalificatieniveau, net als bij het PE-examen. Alle onderwerpen die onder die beroepskwalificatie vallen komen in het examen naar voren.

Alleen in juni, oktober en februari
Je kunt het Bijzonder Examen alleen afleggen op specifieke momenten. Er zijn drie momenten reeds ingepland:

  • 24 tot 30 juni 2019;
  • 21 tot 27 oktober 2019; en
  • 24 februari tot 1 maart 2020.

Ook het inschrijven kan alleen in bepaalde perioden. Wil je je inschrijven voor het eerste examenmoment? Dan heb je nog tot 26 mei om je in te schrijven!

Bereid je voor op je examen
Om je optimaal voor te bereiden op het Bijzonder Examen bieden we speciaal ontwikkeld studiemateriaal aan. Dit studiemateriaal bevat alle relevante PE-actualiteiten, examentrainingvideo’s (om je voor te bereiden op de initiële Wft-casus) en representatieve oefenexamens.