Advieskwaliteit: Wat leren wij van deze gerechtelijke uitspraak?

Stel je voor, een klant wil zijn maandlasten verlagen en besluit een hypotheekadviseur in te schakelen. Maar wat als de klant door het opvolgen van het advies geen geld bespaart, maar juist extra geld gaat betalen?

Kortgeleden deed de Rechtbank Noord-Nederland uitspraak over deze situatie. De klant is in het gelijk gesteld, met als gevolg dat de adviseur de klant een schadevergoeding van ruim € 15.000,- moest betalen.

Maar hoe kan het dat de klant meer geld is gaan betalen, terwijl zijn doelstelling was om de maandlasten juist te verlagen? Daisy legt het je in onderstaande video uit. Daarnaast legt ze uit hoe jij je voordeel kunt doen met deze uitspraak.

Wil je meer weten over deze uitspraak? Dan kun je de volledige uitspraak teruglezen op de website van de Rechtspraak. Eerder is er een vergelijkbare uitspraak gedaan door het Kifid. Deze kun je op hun website teruglezen.

Ben jij al Permanent Actueel?
In Permanent Actueel hebben we al een artikel over deze uitspraak geplaatst. Ben jij Permanent Actueel via Hoffelijk? Dan was jij dus al op de hoogte van dit nieuws! Ben je nog niet Permanent Actueel, meld je dan snel aan!

Word Permanent Actueel