Aleksandra over het re-integratietraject van Hoffelijk

Met het re-integratietraject van Hoffelijk, helpen we verschillende kandidaten de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen door onder andere Wft-opleidingen aan te bieden. Eén van de deelnemers was Aleksandra Lebedeva, die haar Wft Basis en Wft Schade Particulier via Hoffelijk behaalde. Vanwege haar privésituatie had ze weinig tijd om te leren, en toch is het haar gelukt om beide opleidingen in twee maanden tijd af te ronden! We vroegen haar hoe ze het re-integratietraject heeft ervaren.

Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Ik ben Aleksandra, ik ben 37 jaar oud en ik woon in Capelle aan den IJssel. Sinds kort werk ik met veel plezier bij Univé als binnendienstadviseur.

Wanneer ik tijd voor mezelf heb, ga ik graag met vrienden naar de bioscoop of uit eten. Ook vind ik het erg leuk om allerlei recepten uit te proberen. Daarnaast ben ik vrijwilligster geweest bij Stichting DOCK en werk ik momenteel nog steeds als vrijwilligster bij de Russische school.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Hoffelijk?
“In het verleden ben ik in de bank- en verzekeringswereld gerold. Ik heb in deze branche gewerkt, totdat ik in 2011 met zwangerschapsverlof ging. Toen werd mijn contract helaas niet verlengd. Sinds de geboorte van mijn kindje ben ik niet meer werkzaam geweest.

Onlangs kwam ik bij Werkplein terecht, omdat ik weer aan de slag wilde. Daar werd me aangeraden om contact op te nemen met Hoffelijk. Dit heb ik gedaan en op basis van mijn cv werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Hoffelijk bood me aan om zowel mijn Wft Basis als mijn Wft Schade Particulier te halen, zodat ik gemakkelijker in aanmerking zou komen voor een baan.”

Je hebt dus zowel het modulecertificaat Wft Basis als het diploma voor Wft Schade Particulier via Hoffelijk behaald. Hoe heb je het digitaal leren voor deze examens ervaren?
“Echt geweldig. De leeromgeving is duidelijk en gestructureerd ingericht. Je kunt pas verder naar het volgende hoofdstuk wanneer je het huidige hoofdstuk goed hebt afgerond. Dat is voor mij precies de structuur die ik nodig heb.”

Hoelang heb je over de twee Wft-opleidingen gedaan?
“In de zomer van 2019 had ik toegang tot de leeromgeving. Studeren tijdens de zomervakantie is bijna onmogelijk met een kind in huis, dus ik ben in september pas echt begonnen met leren. Eind oktober had ik mijn modulecertificaat Wft Basis behaald. Het Wft-diploma Schade Particulier behaalde ik een maand later.”

Gefeliciteerd met het behalen van de twee Wft-opleidingen! En dat in slechts twee maanden. Inmiddels werk je bij Univé, hoe bevalt het werk je?
“Heel leuk! Ik heb ook hele leuke collega’s. Het digitaal inwerken gaat goed, omdat ik via Hoffelijk al gewend ben geraakt aan het studeren in een digitale omgeving. Het is natuurlijk wel anders dan wanneer je naast iemand zit, meekijkt met diegene en vervolgens zelf gaat oefenen. In plaats daarvan delen we nu onze schermen met elkaar.

De werkzaamheden die ik tot nu toe doe, vind ik heel leuk. Ondanks dat alles op afstand verloopt, voel ik me echt welkom. Ik werd meteen in het team opgenomen.”

Je hebt het re-integratietraject via Hoffelijk doorlopen. Hoe heb je dit traject ervaren?
“Ik ben Hoffelijk erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Ik ben ook blij dat Hoffelijk Interim ervoor heeft gezorgd dat ik weer inzetbaar ben binnen de verzekeringsbranche. Daarnaast ben ik heel positief over de gestructureerde leeromgeving, en als ik vragen had, werden deze ook snel beantwoord!”

Heb je nog een tip?
“Ik denk dat het belangrijk is om aan de criteria van het bedrijf te voldoen, bijvoorbeeld door je diploma’s of certificaten te behalen. Investeren in een opleiding loont, ook als je een tijdje uit de arbeidsmarkt bent geweest. Zonder mijn Wft’s was ik nu niet aan een baan gekomen.”

Wil je ook in aanmerking komen voor een re-integratietraject bij Hoffelijk? Meld je dan nu aan via de mail: interim@hoffelijk.nl

Benieuwd naar nog meer ervaringen? Ook Yoeri heeft het re-integratietraject via Hoffelijk doorlopen. Lees zijn ervaring op onze website.