André over het Traineeship CDD Analist

Met het Traineeship CDD Analist van Hoffelijk bieden we starters, in samenwerking met buroS9+, de kans op een vliegende start binnen de wereld van witwassen en sancties. André Bontje was één van de trainees. Binnenkort gaat hij zijn opgedane kennis in de praktijk brengen bij een grootbank. We vroegen hem naar zijn ervaring met het traineeship. 

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Ik ben André Bontje, 21 jaar oud en woon in Langeraar (gemeente Nieuwkoop). Na het afronden van mijn hbo-opleiding Commerciële Economie, leerde ik Hoffelijk kennen via één van mijn docenten. Hij vond de financiële en analytische kant wel bij mij passen en vond Hoffelijk een zeer geschikte organisatie om mee aan de slag te gaan.”

Wat sprak je aan in de vacature CDD Analist?
“Na het bekijken van de vacatures bij Hoffelijk sprak de organisatie me direct aan. De vacature van het Traineeship CDD Analist sprong er voor mij uit vanwege het maatschappelijke en onderzoekende aspect, dat vind ik heel interessant. Ik solliciteerde en werd al snel uitgenodigd voor een gesprek.

Het eerste gesprek bij Hoffelijk gaf me gelijk een goede indruk. Ik merkte veel betrokkenheid tijdens het gesprek en er was wederzijdse interesse. Ik vond de vacature goed bij mij passen en daar waren mijn gesprekspartners het mee eens. Ze informeerden me tijdens dit eerste gesprek al goed en binnen twee weken kon ik aansluiten bij het Opleidingstraject voor junior CDD Analisten in Utrecht.”

Hoe kijk je terug op het opleidingstraject?
“Heel positief! Ik volgde het opleidingstraject in een klas van acht mensen, wat ik fijn vond. Zo heb ik in korte tijd veel geleerd. Daarnaast was de training goed verzorgd en waren er diverse gastsprekers. Aan het einde van het traject heb ik een certificaat van het Nederlands Compliance Instituut behaald, waardoor ik een goede basis heb om als junior CDD Analist aan de slag te gaan. Op de korte termijn wil ik veel praktijkervaring opdoen binnen deze functie. Uiteindelijk wil ik me graag verder doorontwikkelen.”

Zou je Hoffelijk aanbevelen bij anderen?
“Ik zou Hoffelijk zeker aanbevelen. De medewerkers die ik gesproken heb waren zeer betrokken en ik had echt het gevoel dat ze me verder wilden helpen in mijn zoektocht naar een passende baan.”

Heb je interesse in de wereld van de financiële recherche en help je graag mee aan de bestrijding van witwaspraktijken? Of wil je weten wat Hoffelijk nog meer voor je kan betekenen? Kijk dan op onze vacaturepagina.