Coronaproof examineren met Hoffelijk!

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) dreigde vanwege de coronacrisis de Wft-examenafnames uit te moeten stellen. Een samenwerking met Hoffelijk bood uitkomst. In vijf dagen zijn 200 examens afgenomen. Hierdoor is de instroom van de studenten in de financiële sector alsnog geborgd. Een feit waar zowel de HAN als Hoffelijk enorm trots op is! We laten je graag zien hoe de examenafnames verliepen.

Een unieke samenwerking
Als onderdeel van de opleiding Finance, Tax en Advice (FTA) en de minor Financieel Advies Particulieren (FAP) bij de HAN, leggen de studenten periodiek meerdere Wft-examens af. De hogeschool biedt deze mogelijkheid om studenten een zo goed mogelijke basis te geven waarmee zij direct na het afstuderen in de financiële adviespraktijk aan de slag kunnen. De coronacrisis zorgde ervoor dat de richtlijnen voor hogescholen flink werden aangescherpt, waardoor de HAN de grote hoeveelheid examenafnames niet zelf kon faciliteren. De hogeschool heeft als uitgangspunt dat de examencondities voor alle studenten hetzelfde zijn, zodat iedereen een gelijke behandeling krijgt. De afnames uitbesteden aan een andere aanbieder zonder zelf betrokken te blijven, was daarom geen optie voor de HAN.

Op advies van het CDFD benaderde de HAN verschillende partijen om de mogelijkheden voor een samenwerking die binnen de voorwaarden van de HAN paste, te bespreken. Linda Froon, Manager Onderwijs bij de financieel economische opleidingen van de HAN licht toe: “We hebben verschillende partijen gesproken. Het was erg lastig een partij te vinden die dit in zo’n korte tijd én binnen onze eisen kon realiseren. Het is voor ons belangrijk dat wij de door het CDFD gestelde kwaliteitseisen kunnen beschermen. We willen er daarom zorg voor dragen dat de examenafname voor al onze studenten volgens de geldende richtlijnen verloopt. Na een prettig gesprek met Hoffelijk, hadden we al snel vertrouwen in hun ervaring en deskundigheid om dit samen met ons te organiseren. Ook het begrip, de flexibiliteit en met name het meedenken over onze werkwijze en het zoeken naar een geschikte locatie was voor ons heel prettig.”

Examenmoment HAN met Hoffelijk

Studenten klaar voor de toekomst
Hoffelijk heeft als doel om de instroom van nieuw én gediplomeerd talent in de financiële sector te verhogen. Het bijstaan van de HAN was voor ons dan ook een vanzelfsprekendheid. “We zijn deze samenwerking aangegaan, omdat we willen voorkomen dat de talenten van de toekomst gedupeerd worden door deze crisis. We denken daarom graag mee in dit soort maatwerktrajecten en ondersteunen waar we kunnen”, aldus onze Algemeen Directeur Wesley.

Binnen een zeer kort tijdsbestek hebben we ervoor gezorgd dat de examens alsnog coronaproof werden afgenomen en dat het traject volledig aansloot bij het reguliere boekingsproces van de HAN. Daardoor kon de HAN ook in deze situatie zelf als exameninstituut optreden en de AVG-richtlijnen blijven beschermen. Wij dienden in deze situatie als onafhankelijke toezichthouder. Gezamenlijk hebben we in vijf dagen zo’n 200 Wft-examenafnames gefaciliteerd, zo kunnen de studenten nu rustig de zomervakantie in. Rico van Hal, Wft-Coördinator van de HAN, deelt: “Heel fijn en plezierig om te kunnen constateren, dat onze studenten de Wft-examens alsnog konden afleggen, rekeninghoudend met de beperkende maatregelen en onder toeziend oog van deskundige toezichthouders.”