Dianta over de Bewindvoerdersopleiding en het ExSI-examen

Dianta van Schijndel was één van onze deelnemers aan de Bewindvoerdersopleiding en legde vervolgens het ExSI-examen met succes af. Binnenkort gaat zij aan de slag als zelfstandig bewindvoerder. We vroegen haar hoe ze de opleiding en het examen heeft ervaren en wat de volgende stappen voor haar zijn.

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Mijn naam is Dianta van Schijndel en ik ben 61 jaar. Kortgeleden, op mijn 60ste, heb ik na jarenlang werkzaam geweest te zijn in het middle management een carrièreswitch gemaakt naar beschermingsbewindvoerder.”

Wat heeft je ertoe doen besluiten om te switchen naar het vak bewindvoeren?
“Er was een moment in mijn leven waarbij ik op een kruispunt stond en ik me af begon te vragen wat ik met mijn loopbaan wilde. Met flink wat zelfreflectie wist ik dat mijn keuze een financieel, juridisch en dienstverlenend kader zou moeten bezitten en me daarnaast plezier en voldoening moet brengen. Na enig onderzoek viel de keuze op beschermingsbewindvoering. Een keuze waar ik met passie mijn competenties op een totaal andere wijze kan uitvoeren.”

Je hebt de Bewindvoerdersopleiding gevolgd in de periode dat Hoffelijk deze opleiding is gaan overnemen. Hoe heb je de opleiding ervaren?
“Na mijn besluit ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die CPION-erkend is, op hbo-niveau is, die ik binnen enkele maanden zou kunnen afronden en die opleidingsdagen kende in combinatie met e-learning. Dit heb ik allemaal gevonden in deze opleiding én meer. Het bleek een opleiding te zijn die kleinschalig is en waar veel ruimte voor verdieping, praktijkvoorbeelden en vraagstukken is. De opleiding was onder begeleiding van docenten met veel praktijkervaring. Dat was voor mij zeer waardevol!”

Vervolgens heb je ook het examen afgelegd. Hoe is dit verlopen?
De opleiding heb ik afgerond met het ExSI-examen. Theorie en praktijk komen samen in dit examen en je kunt een variatie aan vragen verwachten: van juridisch tot financieel en van effectieve communicatie tot sociale wetgeving. Kortom, het totale pakket. Het was een pittig examen, maar mede door de goede begeleiding ben ik in één keer geslaagd.”

De Bewindvoerdersopleiding kende al een sterke opzet, maar Hoffelijk heeft deze verder geüpgraded. Wat is jouw indruk van Hoffelijk?
“Tijdens mijn opleiding heb ik kennis gemaakt met twee medewerkers van Hoffelijk. Zij namen deel aan de opleiding om kennis op te doen, om zo deze opleiding verder te upgraden. Dit maakt de opleiding alleen maar sterker in zijn soort. Ik vond het mooi om te ervaren hoe open en kwetsbaar Hoffelijk zich opstelde voor feedback en voorgestelde verbeterpunten, en dit ook direct oppakte. Het is voor mij ook belangrijk om een opleiding te volgen die werkt met actuele data of actuele wijzigingen die van grote invloed zijn in het uitvoeren van het vak van bewindvoerder. Het is fijn om te zien dat Hoffelijk zich hier echt mee bezighoudt.”

Wat wordt je volgende stap?
“Op dit moment ben ik bezig met het onderzoeken welke ondernemingsvorm voor mij het beste zou zijn om mijn eigen bedrijf op te richten.”

Zou je Hoffelijk aanbevelen aan anderen?
“Jazeker!”

 

Meer weten over de Bewindvoerdersopleiding of je direct aanmelden? Ga naar financielezorg.nl.