Een geslaagde dag op het Adfiz Zakelijk Platform

Op 18 september, de dag na Prinsjesdag, waren een aantal van onze collega’s aanwezig op het Zakelijk Platform van Adfiz. Het evenement vond plaats bij het prachtige Green Village te Nieuwegein, waar de dag begon met een plenair programma. Hierop volgden verschillende expertsessies en we sloten de dag af op de kennismarkt.

Het plenaire programma ging van start met Jeanette Veldsink, van Veldsink Groep. Zij vertelde meer over de organisatie en hoe zij met haar personeel omgaat. Dit was een goede voorzet voor de discussie die vervolgens plaatsvond tussen de vier grootste opleiders. Wesley, onze algemeen directeur, betrad samen met Mark Dukers (Dukers & Baelemans), Jeanette Hadderingh (NIBE-SVV) en Ewald Bary (Lindenhaeghe) het podium. “Hoe ga je met je medewerkers om; hoe behoud je goede medewerkers?”, dat was de kern van de discussie. De belangrijkste boodschap die uit de discussie naar voren is gekomen: wees trots op je vak. Op die manier trekt de branche weer nieuwe medewerkers. Je leest hier meer over op am:web.

Binnen 24 uur al bijgepraat over de wijzigingen
Onze expertsessie werd gegeven door Jarne Spit. Hij ging dieper in op de met Prinsjesdag gepresenteerde maatregelen. Hij behandelde de Miljoenennota, het Belastingplan 2020 en enkele andere wetsvoorstellen. Daarnaast nam hij ook de kamerbrief van staatssecretaris Snel van Financiën mee over de aanpassingen in box 3. Een actueler onderwerp kon niet! En aan de reacties uit de zaal kon je merken dat dit als positief werd ervaren. Dit jaar waren we opnieuw de eerste opleider die een Prinsjesdag samenvatting deelde, iets wat veel indruk maakte op het publiek.

“Tijdens de expertsessie nam ik het publiek in één uur mee door alle voorgenomen maatregelen in het akkoord die impact hebben op de financiële branche en de dagelijkse praktijk van iedereen in de zaal. Deze actuele kennis kunnen zij nu al gebruiken om hun klanten nóg beter te kunnen adviseren!”
– Jarne Spit

De dag werd afgesloten op de kennismarkt, waar bezoekers elkaar nog eens de hand schudden en de dag nabesproken. Het was een geslaagde dag op het Zakelijk Platform!