Tienen interview
Een taart voor Fanine en Juan

Met veel enthousiasme heeft Jordi weer twee examenkandidaten mogen feliciteren met het behalen van een tien. Fanine behaalde een tien voor haar PE-examen Schade Zakelijk en Juan voor het PE-examen Inkomen. Om ze te feliciteren met deze prestatie, verrasten we ze beiden met een taart!

Hallo Fanine, je hebt een tien behaald voor je PE-examen Schade Zakelijk. Wat een geweldige prestatie. Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Mijn naam is Fanine. Sinds oktober 2019 ben ik als Tele-expert Brand bij a.s.r. aan het werk. Als er een melding binnenkomt en de schade is dusdanig groot dat er expertise nodig is dan worden wij ingeschakeld. Wij stellen op afstand schades vast voor de klant via telefoongesprekken, foto’s of videobellen. Daarnaast sport ik graag in mijn vrije tijd en “normaal” spreek ik ook af met vrienden.”

Fanine

Hoe heb jij je voorbereid op het PE-examen Schade Zakelijk?
“Ik had er bewust voor gekozen om me in deze periode voor te bereiden voor het examen, omdat ik door het thuiswerken geen reistijd en meer vrijheid heb. De tijd die ik hierdoor overhield leek me ideaal om te besteden aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik besloot daarom elke werkdag een uur langer door te werken, zodat ik de stof mezelf eigen kon maken. In eerste instantie had ik de syllabus geprint, maar het digitale lesmateriaal was zo compleet dat ik de syllabus uiteindelijk niet heb gebruikt.

Verder heb ik de oefenexamens meerdere keren gemaakt om te oefenen. In totaal ben ik er twee weken mee bezig geweest, waarbij ik elke dag een half uur tot een uur besteedde aan de stof.”

Heb je tips voor toekomstige examenkandidaten
“Mijn tip is om je PE-examen in deze periode in te plannen. Je hebt geen reistijd en hebt ook minder afspraken, dus die tijd kun je makkelijk gebruiken als studietijd. Daarnaast raad ik aan om de modules wat vaker door te nemen en de vragen te blijven oefenen als je fouten maakt.“

Fanine over haar motivatie
Juan
Juan

Hoi Juan, van harte gefeliciteerd met het behalen van een tien voor je PE-examen Inkomen. Wat een mooi resultaat! Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben Juan en ik ben geboren in Amsterdam. Sinds 1980 ben ik werkzaam binnen de financiële dienstverlening en daarbij heb ik altijd advies gegeven aan de klant. Bij Poliservice ben ik in 2014 als freelancer gestart en daar heb ik drie en een half jaar hersteladvies mogen geven. Op een gegeven moment was er binnen dit bedrijf vraag naar een hypotheek- en vermogensadviseur. Binnen deze functie mocht ik een eigen invulling geven aan mijn werkzaamheden en sindsdien werk ik in een leuk team waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontplooien.”

Hoe heb je je voorbereid op je PE-examen Inkomen?
“Het PE-examen Inkomen viel in één lijn met mijn al eerder afgelegde PE-examens Pensioen, Hypothecair Krediet en Vermogen, en ik heb nog recent het PE-examen Consumptief krediet afgelegd. De basis die overal hetzelfde is neem ik hierdoor heel makkelijk mee in de voorbereiding op het examen.

Bij mijn voorbereiding op de PE-examens verdiep ik me altijd in de achtergrond van de stof. Hierbij gebruik ik de vermelde bronnen in de syllabus. Zo probeer ik meer begrip te krijgen waarom bepaalde handelingen gedaan worden. Verder oefen ik heel veel met zowel de oefenvragen in de module als de oefenexamens.”

Juan over het studiemateriaal

Heb je tips voor toekomstige examenkandidaten?
“Ik wil graag meegeven dat kandidaten het PE-examen niet spannender hoeven te maken dan het is. Het studiemateriaal van Hoffelijk sluit goed aan op het examen, dus als je deze stof goed beheerst dan hoef je je daar geen zorgen over te maken.

In de afgelopen jaren heb ik de leestechniek van de examens onder de knie gekregen. Als je deze techniek beheerst dan kom je al een heel eind op het examen. Dit is een kwestie van blijven oefenen.”

Benieuwd welke kandidaten met een 10 we in de afgelopen maanden nog meer hebben geïnterviewd?
De afgelopen maanden heeft Jordi regelmatig een taart opgestuurd om examenkandidaten te feliciteren met hun 10. Hieronder zie je video van maart, toen ging Jordi op pad om de taart te overhandigen. Benieuwd naar de video’s van de andere maanden? Bekijk dan ons YouTube-kanaal.