Een taart voor Wiljan en Varduhi
Een tien en een taart voor Wiljan en Varduhi

Het is de tiende van de maand en dat betekent dat we opnieuw twee kandidaten hebben verrast met een taart. Wiljan en Varduhi bewijzen maar weer dat een strakke planning tot een goed resultaat leidt. Varduhi heeft voor haar Wft-examen Basis een tien behaald en het is Wiljan gelukt om voor zijn PE-examen Inkomen een tien te behalen. Benieuwd naar hun aanpak? Lees dan het volledige interview.  

Een taart voor Wiljan en Varduhi

Goedemiddag Wiljan, gefeliciteerd met het behalen van een tien voor jouw PE-examen Inkomen. Wat een mooie prestatie en bedankt dat je de tijd hebt voor een interview. Kun je jezelf kort voorstellen?
“Mijn naam is Wiljan. Ik ben 32 jaar en ik woon in Haarlem. Ik werk nu een jaar bij U-nited Detachering. Afgelopen maart ben ik begonnen bij de Rabobank in Tilburg als Intern Risico Specialist. Ik adviseer aan kleine en middelgrote bedrijven en daarbij komen verschillende verzekeringen aan bod. Ik zit op dit moment nog meer aan de administratieve kant, maar ik wil meer doorgroeien naar de rol van het geven van adviezen.”

Een taart voor Wiljan en Varduhi

Hoe heb jij je voorbereid op je PE-examen Inkomen?
“Ik begon met het lezen van de theorie in de online leeromgeving. Vervolgens schreef ik een samenvatting met de hand en arceerde ik hierin de belangrijkste punten. Dit hielp mij bij het onthouden van de stof.

De bijbehorende oefenvragen herhaalde ik regelmatig. Als ik de berekeningen soms niet snapte dan pakte ik de voorbeelden uit de e-Learning PE erbij, waardoor het meteen duidelijk werd. Naast de e-learning heb ik ook de Oefenexamens PE besteld, zodat ik weet hoe ik er op dat moment voor stond. Een week voor het examen herhaalde ik alles nog één keer. Uiteindelijk ben ik in totaal een maand bezig geweest met de voorbereiding op het PE-examen Inkomen.”

Bereid je je op elk examen hetzelfde voor of zit hier nog onderscheid in?
“Ik werk in de praktijk al veel met de stof die in het PE-examen Inkomen aan bod komt. Het herhalen van de stof uit de online leeromgeving is hierbij dus voldoende. Bij de Wft-examens Pensioen en Hypothecair Krediet had ik geen voorkennis. Het examen Pensioen had ik in eerste instantie niet gehaald bij een andere opleider.

Een taart voor Wiljan en Varduhi

Naar aanleiding van dit examen had ik besloten om naast de opleiding Wft Pensioen ook een online examentraining te volgen bij Hoffelijk. De tips van de docent hebben mij geholpen om het examen te halen. Ik leerde zo veel in zo’n korte tijd en dat was echt super fijn.

Als je nog geen voorkennis hebt, raad ik het echt aan om ook een Examentraining PE te volgen. Je krijgt tijdens de training de mogelijkheid om vragen te stellen als je het niet snapt en de belangrijkste aspecten van het examen komen nog is aan bod. Aan het eind van de examentraining ben je er echt klaar voor.”

Heb jij nog tips die je mee wilt geven aan andere kandidaten als ze leren voor hun PE-examen?
“Een handige tip die ik wil meegeven is om eerst een inschatting te maken van de tijd die je denkt eraan te besteden. Vervolgens kun je je examen inplannen, zodat je naar een deadline toe kunt werken.”

Een taart voor Wiljan en Varduhi
Een taart voor Wiljan en Varduhi

Allereerst van harte gefeliciteerd met het behalen van een prachtig cijfer voor je Wft-examen Basis. Zou je jezelf voor kunnen stellen?
“Mijn naam is Varduhi en ik werk sinds februari 2009 bij Flanderijn. Hier houd ik me bezig met executie, beslag en dagvaardingen opstellen. Dus eigenlijk het opstellen van het hele incassotraject van begin tot het einde. Het werd op een gegeven moment een vereiste om ons Wft-examen af te leggen en ik was toen een van de kandidaten voor de opleiding Wft Basis. Dit is hoe ik bij Hoffelijk terecht ben gekomen!”

Je hebt je Wft-examen Basis gehaald met een tien. Kun je ons vertellen hoe je tot dit prachtige resultaat bent gekomen?
“Van jongs af aan heb ik het al in me om door te blijven gaan met leren totdat ik het goed begrijp.

Naarmate ik de hoofdstukken herhaalde, kreeg ik steeds meer feeling met de lesstof. Ook heb ik veel geleerd van het opschrijven van de fouten die ik tijdens de opleiding maakte, deze nam ik voor het examen nog een keer door. Onderwerpen waar ik nog enigszins over twijfelde, herhaalde ik op deze manier vaak genoeg zodat ik zeker wist dat ik niet weer de fout in zou gaan.

Ik heb de opleiding voornamelijk gevolgd in de avonduren naast mijn baan, waarbij ik me de laatste week voor het examen vooral gefocuste op het maken van de oefenexamens. Wat bij mij ook hielp is om ervoor te zorgen dat er niet te veel tijd tussen de hoofdstukken kwam te zitten bij het studeren.

Een taart voor Wiljan en Varduhi

Wat vond je van onze leerroute in de online leeromgeving? Heb je deze als fijn ervaren?
“Ik vond de manier van studeren heel fijn! Het was duidelijk en op een laagdrempelige manier uitgelegd, waardoor ik het goed kon begrijpen. Ik heb één keer ervaren dat ik verder wilde gaan met de lesstof, maar dat dat niet kon omdat ik eerst het desbetreffende hoofdstuk af moest ronden voordat ik verder kon gaan. Achteraf begreep ik pas dat de reden hiervoor was dat ik de stof uit dat hoofdstuk nodig had voor het volgende hoofdstuk. Het is wel een voordeel omdat je hierdoor de stof stapsgewijs tot je neemt!”

Wil je nog iets kwijt?
Ik wil de kandidaten die een examen gaan afleggen graag succes wensen! En voor de berekeningen: maak ze net zo vaak totdat je ze kunt dromen. Hier scoor je ook de meeste punten op!”

 

Wil je ook onbezorgd je Wft- of PE-examen(s) halen?

Benieuwd welke kandidaten met een 10 we in de afgelopen maanden nog meer hebben geïnterviewd?
De afgelopen maanden heeft Jordi regelmatig een taart opgestuurd om examenkandidaten te feliciteren met hun 10. Hieronder zie je video van maart, toen ging Jordi op pad om de taart te overhandigen. Benieuwd naar de video’s van de andere maanden? Bekijk dan ons YouTube-kanaal.