Hoffelijk 10-en actie
Een tien voor het PE-examen

In de afgelopen periode hebben er weer veel kandidaten een 10 behaald voor hun PE-examen en ook een aantal voor hun Wft-examen. Jordi heeft deze maand opnieuw twee kandidaten verrast met een taart om hen te feliciteren: Bas en Pascalle! Bas wist een 10 te behalen voor zijn PE-examen en Pascalle behaalde voor het Bijzonder Examen een 10. Benieuwd hoe zij tot dit resultaat zijn gekomen en welke tips ze hebben? Ze delen het in dit interview.

Hoffelijk 10-en actie

Goedemiddag Bas, allereerst van harte gefeliciteerd met het behalen van jouw 10 en leuk dat we je mogen interviewen! Kun je kort iets over jezelf vertellen?
“Mijn naam is Bas. In de afgelopen jaren heb ik diverse banen gehad in verschillende bedrijfstakken. Ik ben mijn carrière begonnen bij Aegon en sinds kort werk ik bij Marsh als Client Advisor. Voor deze functie legde ik het PE-examen Schade Zakelijk af.”

Hoffelijk 10-en actie

Hoe heb jij je voorbereid op het PE-examen Schade Zakelijk?
“Ik had jullie online studiemateriaal besteld en ben direct begonnen. Eerst bestudeerde ik de e-learning en vervolgens begon ik aan de Oefenexamens PE. Een dag voor het PE-examen volgde ik nog de online Examentraining PE bij Hoffelijk. Tijdens de examentraining kreeg ik handige tips van de trainer. Hij vertelde bijvoorbeeld om extra aandacht te geven aan de berekeningen, want daar krijg je de meeste punten voor.

Mijn totale tijdsbesteding aan de voorbereiding van het PE-examen Schade Zakelijk was negen uur. De studiedruk was vrij laag, omdat ik ook Permanent Actueel bij Hoffelijk volg. De gewenste actualiteiten bij Permanent Actueel zorgen ervoor dat ik de actualiteiten over Schade Zakelijk al breed meekrijg. Permanent Actueel heeft mij dus in dat opzicht goed ondersteund in de aanloop naar het examen toe.”

Heb je eventueel nog tips omtrent het leren voor het PE-examen Schade Zakelijk?
“Ik heb gemerkt dat veel mensen het studiemateriaal printen op het moment dat ze de stof nog niet goed begrijpen, maar het voordeel aan online studiemateriaal is dat je al heel snel kunt zien of je de stof beheerst. Aan de hand van mijn score op de oefenvragen kon ik duidelijk zien waar ik nog meer aandacht aan moest besteden.

Hoffelijk 10-en actie

Een andere tip die ik mee wil geven is om goed naar de bijlagen te kijken als je niet zoveel verstand hebt van het onderwerp. Dit helpt je tijdens het leren van de Oefenexamens PE, maar helpt je ook tijdens de PE-examens.”

Wil je nog iets delen voordat we het interview afronden?
“Ik vind het fijn om nu alles online te doen. Vroeger kreeg ik een boek waarbij ik alles moest arceren, maar met de moderne manier van studeren wordt het veel beknopter verwoord. Dit vind ik veel prettiger werken.

Het was trouwens ook mijn eerste online examentraining! Ik vond het fijn dat ik de Examentraining PE één dag voor het examen had gedaan. Hierdoor kreeg ik handvatten mee, wist ik waar ik extra op moest letten en kon ik me nog extra focussen op de belangrijke aandachtspunten. De examentraining was ook prettig, omdat het in kleine groepen wordt aangeboden.”

Hoffelijk 10-en actie
Hoffelijk 10-en actie

Goedemorgen Pascalle, Ten eerste, van harte gefeliciteerd met je 10 voor je Bijzondere Examen Hypothecair Krediet. Een bijzonder examen met een bijzonder goede score. Kun je kort wat over jezelf vertellen en wat je in het dagelijks leven doet?
“Mijn naam is Pascalle. Ik ben getrouwd en inmiddels drie dochters rijk. Momenteel ben ik volop aan het solliciteren. Ik heb 16 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt, maar de laatste jaren heb ik mijn man geholpen in zijn bedrijf. Hierdoor werd ik enthousiast om weer werkzaam te zijn in de financiële dienstverlening. Ik word er namelijk heel erg blij van om mensen te adviseren met betrekking tot hun hypotheek en alles wat daarbij komt kijken.”

Hoe heb je je hier op voorbereid?
“Ik begon mijn voorbereiding door de snelkoppeling van de leeromgeving te downloaden en de syllabus te printen. Vervolgens heb ik een planning gemaakt en ben ik de syllabus gaan doornemen.

In de digitale leeromgeving ben ik per onderdeel gaan leren en daarna maakte ik de oefenvragen. Hierdoor kwam ik erachter welk onderdeel goed was blijven hangen. Als laatste heb ik jullie Oefenexamens PE gemaakt.”

Wat is de reden dat je het Bijzonder Examen hebt gemaakt?
“Nadat ik in 2016 stopte met mijn baan en bij mijn man ging werken, heb ik de PE-examens die ik voor mijn functie nodig heb niet meer afgelegd.

Ik heb gekeken welke Wft-beroepskwalificaties waren verlopen en hoe ik zo snel mogelijk weer kon voldoen aan mijn vakbekwaamheidseisen. Welke losse modules had ik nodig om weer als hypotheekadviseur aan de slag te gaan? Vervolgens kwam ik bij Hoffelijk uit. Bij Hoffelijk kreeg ik de mogelijkheid om alle Wft’s in één keer te halen door middel van het Bijzonder Examen Hypothecair Krediet. Toen wist ik zeker dat het Bijzonder Examen de uitkomst voor mij was!”

Hoffelijk 10-en actie

Heb jij nog tips voor andere kandidaten?
“Mijn tip is om je zowel voor de e-learning als het examen direct in te schrijven. Zo weet je waar je naartoe werkt en dan heb je ook een stok achter de deur.

Daarnaast wil ik ook meegeven dat je studeert op het moment dat je de beste focus hebt. Voor mij is dat in de ochtend, maar dat verschilt per persoon. Als een onderdeel je minder goed ligt, ga je dan meer verdiepen in dat onderwerp. Laat daarnaast je omgeving weten waar je mee bezig bent, zodat er ook begrip voor is.”

 

Wil je ook onbezorgd je PE-examen(s) halen?

Benieuwd welke kandidaten met een 10 we in de afgelopen maanden nog meer hebben geïnterviewd?
De afgelopen maanden is Jordi regelmatig op pad geweest om taarten te overhandigen en examenkandidaten te feliciteren met hun 10. Hieronder zie je video van maart. Benieuwd naar de video’s van de andere maanden? Bekijk dan ons YouTube-kanaal.