Tieneninterview
Een tienentaart voor Martijn en Sheree

Het is weer de tiende van de maand. Tijd om opnieuw een aantal examenkandidaten te verrassen met een taart. Martijn behaalde een tien voor zijn PE-examen Inkomen en het lukte Sheree om voor haar Wft-examen Zorg een tien te halen. Jordi vroeg hen hoe ze tot dit resultaat zijn gekomen.

Goedemiddag Martijn. Gefeliciteerd met je tien! Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Mijn naam is Martijn. Ik ben 46 jaar en werk inmiddels acht jaar bij Aon in de regio Noordoost-Nederland. Ik geef advies aan bedrijven op het gebied voor risico’s en het eventueel verzekeren van die risico’s. Verder ben ik in mijn vrije tijd een fanatieke hardloper op elke afstand en daarvoor train ik vijf à zes keer per week.“

Gefeliciteerd met je tien!

Hoe heb jij je voorbereid op je PE-examen Inkomen om tot dit prachtige resultaat te komen?
“Mijn eerste stap was om mezelf in te schrijven voor zowel de e-learning  als het examen. Zo wist ik namelijk waar ik naartoe werkte en dat motiveerde me om onder bepaalde druk te presteren. De algemene actualiteiten die er spelen vind ik ook interessant, waardoor ik de stof in de digitale leeromgeving kon lezen alsof het een leuk boek was. Dit hielp me om in korte tijd de stof door te nemen en de bijbehorende oefenvragen te maken.

Op het einde heb ik de oefenexamens gemaakt en die sloten uitstekend aan op het echte examen. Hierdoor maak je kennis met de manier waarop de vragen geformuleerd worden. Ik ben uiteindelijk zo’n tien uur bezig geweest met mijn voorbereiding.”

Heb je nog tips voor andere kandidaten die gaan leren voor hun PE-examen?
“Het belangrijkste tijdens het leren is je focus behouden. Het helpt dan echt als je een doel voor ogen hebt. Schrijft je direct in voor het examen, wanneer je het studiemateriaal bestelt. Zo werk je naar het examen toe. Verder raad ik aan de oefenexamens grondig door te nemen, want dit is zeker van toegevoegde waarde op je eindresultaat.”

Tieneninterview Sheree
Tieneninterview Sheree

Goedemiddag Sheree, van harte gefeliciteerd met je tien voor je Wft-examen Zorg! Wat een prestatie. Kun je jezelf introduceren?
“Mijn naam is Sheree, ik ben 28 jaar en woon samen met mijn man Helmond. Ik werk bij zorgverzekeraar VGZ op de afdeling “Moeite met betalen”. Ons motto is werken aan een financieel gezonder Nederland. Wij helpen mensen met betalingsproblemen of aankomende betalingsproblemen, zodat ook mensen met een minder besteedbaar inkomen de best passende zorgverzekering krijgen.”

Hoe heb jij je voorbereid op je examen?
“Toen ik begon met werken op de nieuwe afdeling, moest ik mijn Wft Zorg ook behalen, omdat ik verzekerden en bewindvoerders adviseer over hun zorgverzekering. Ik had mijn Wft Basis al eerder bij Hoffelijk behaald, dus ik had de basiskennis nog een beetje.

De Opleiding Wft heb ik van A tot Z doorlopen. Ik heb alles gelezen en bij elke module de vragen gemaakt. Als ik een paragraaf nog niet beheerste, las ik het nog een keer terug in de digitale syllabus. In vijf dagen heb ik me voorbereid op het examen, ik had die druk bewust op mezelf gelegd door het examen een week later in te plannen. En met succes, want ik heb een tien behaald en daardoor een taart van jullie in ontvangst mogen nemen. Dat vind ik echt een super leuk initiatief!”

Heb je nog tips voor andere examenkandidaten die hun Wft-examen gaan afleggen?
“Zorg dat je een stok achter de deur hebt en dat je er echt de tijd voor neemt. Verder wil ik als tip meegeven dat je van al het materiaal gebruikmaakt. In de opleiding komen veel filmpjes, oefenvragen en klantcasussen terug, deze zijn echt heel nuttig. Ik vond zelf de klantcasussen heel fijn om mee te oefenen. Het is op het examen veel punten waard, dus het is belangrijk dat je hier extra aandacht aan besteedt.

Ik zou deze opleiding ook echt aanraden. Sommige collega’s van me hebben een andere e-learning gebruikt ter voorbereiding. Ik heb ze wat filmpjes en oefenvragen laten zien van de opleiding van Hoffelijk en ze waren super enthousiast over de duidelijkheid en hoe netjes de opleiding in elkaar zit. “

Benieuwd welke kandidaten met een 10 we in de afgelopen maanden nog meer hebben geïnterviewd?
De afgelopen maanden heeft Jordi regelmatig een taart opgestuurd om examenkandidaten te feliciteren met hun 10. Hieronder zie je video van maart, toen ging Jordi op pad om de taart te overhandigen. Benieuwd naar de video’s van de andere maanden? Bekijk dan ons YouTube-kanaal.