Het afscheid van Karin

Na zevenenhalf jaar werkzaam te zijn geweest bij Hoffelijk, zal Karin het Hoffelijknest verlaten. Vandaag is haar laatste werkdag. We blikken daarom samen met haar terug op haar mooie prestaties en fijne tijd bij Hoffelijk.

Na zevenenhalf jaar bij Hoffelijk te hebben gewerkt, ga je een nieuwe uitdaging aan. Wat heb je geleerd in je jaren bij Hoffelijk?
“Mijn carrière bij Hoffelijk begon ik met een afstudeerstage op de afdeling Relatiebeheer, maar ik heb sindsdien nog verschillende andere functies bij Hoffelijk bekleed. Hierdoor heb ik in de afgelopen jaren een grote variatie aan skills opgepikt. De vaardigheid om ondernemend te handelen op het moment dat de kans er is, is mij het meest bijgebleven. Hier zal ik de rest van mijn leven profijt van hebben en ben ik Hoffelijk dankbaar voor. Daarnaast is mijn analytische vermogen in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Sommige collega’s beweren zelfs dat het mijn sterkste eigenschap is.”

Je bent betrokken geweest bij de ontwikkeling van veel inhouse applicaties. Welke van deze applicaties heeft volgens jou de grootste bijdrage geleverd aan de klant?
“De klant zal er zelf niet zoveel van gemerkt hebben, maar ons datawarehouse heeft de grootste bijdrage geleverd voor Hoffelijk. Ons doel was om één centrale plek te creëren waar alle koppelingen richting onze applicaties werden gemaakt. Het datawarehouse is niet tastbaar voor de consument, maar het heeft wel invloed gehad op hoe we de klant tot dienst kunnen zijn en op onze infrastructuur. Omdat ik heel veel weet over de applicaties die Hoffelijk gebruikt, kan ik goed vertalen hoe we deze applicaties op een slimme manier koppelen aan het datawarehouse.

Op welke prestatie van de afgelopen jaren ben je het meest trots?
“De omzetting van de oude leeromgeving naar de nieuwe leeromgeving duurde slechts anderhalve maand. Vandaag de dag ben ik nog steeds trots op hoe ik dit project als Product Owner in goede banen heb weten te leiden.

Ik heb de visie en doelstelling vertaald in een strategie en roadmap. Vervolgens heb ik alles doorgetest in de functionele acceptatietest en de livegang intern verzorgd. De livegang van de nieuwe look & feel verliep uiteindelijk vlekkeloos.  Als ik daar nu op terugkijk, ben ik blij dat ik deel mocht uitmaken van dit project.”

Wat ga je het meest missen aan Hoffelijk?
“Ik ga mijn collega’s het meest missen. Na zevenenhalfjaar bij Hoffelijk werkzaam te zijn geweest, voelt het alsof je je ouderlijk huis verlaat. Als ik naar Hoffelijk kom, dan kom ik thuis. Ik kan volledig mezelf zijn zonder belemmeringen.”

Wat is je leukste ervaring bij Hoffelijk?
“Bij mij staan de personeelsweekenden stip op nummer één. Ik heb het echt enorm naar mijn zin gehad tijdens deze weekenden en ontzettend veel gelachen. Het waren altijd weekenden vol activiteiten en spelletjes, en met name bij het spelen van de spelletjes kwam ik niet meer bij van het lachen!”

Wat is je volgende stap?
“Ik ga bij Bol.com aan de slag als Product Owner. Waar ik voorheen ook veel bezig was met managementtaken, ga ik me nu volledig richten op de functie van Product Owner, omdat ik hier echt mijn plezier uit kan halen.

Afgelopen jaar heb ik de opleiding Enterprise Architecture afgerond en een onderdeel van mijn master was IT informationmanagement. Bij Bol.com werken ze ook met Enterprise Architecture, dus wellicht zal dat in de toekomst een logische vervolgstap kunnen zijn, maar dat is nog ver weg. Het is nu in ieder geval tijd voor wat nieuws. Ik geniet ervan om te knallen en dat zal ik ook blijven doen.”

Karin, we wensen je veel succes en plezier bij je volgende stap. Bedankt voor je inzet in deze mooie jaren! We zullen je eerlijkheid en je Hoffelijkhart gaan missen.