Het Hoffelijk Kompas 2019

De vijfde editie van het Kompas is uit: de lustrumeditie! Traditiegetrouw brengen we dit handige naslagwerk aan het begin van het jaar uit. Het Kompas bevat alle belangrijke wettelijke, fiscale en financiële wijzigingen voor financieel adviseurs. Aangezien het alweer de vijfde keer is dat Hoffelijk het Kompas uitbrengt, vinden we het hoog tijd dat we je meenemen in het proces dat eraan voorafgaat.

De start
Voor het einde van december zijn alle belangrijke cijfers bekend. Deze cijfers gaan jaarlijks per 1 januari in, de meesten zijn dan ook voor die tijd al gepubliceerd. Dat is het moment dat onze afdeling Kennis & Ontwikkeling (K&O) begint met het verzamelen van alle nieuwe cijfers en wet- en regelgeving.

Schrijven, schrijven en nog meer schrijven…
Nadat alle cijfers verzameld zijn kan het schrijven beginnen. Het Kompas is in verschillende hoofdstukken opgedeeld. In elk hoofdstuk gaan we dieper in op een ander onderwerp. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Fiscaliteit;
  2. Sociale zekerheid;
  3. Oudedagsvoorzieningen;
  4. Eigen woning;
  5. Ondernemers; en
  6. Vakbekwaamheid.

Er is echter ook een aantal cijfers die pas in de loop van januari verschijnen. Cijfers die wel van belang zijn voor jouw dagelijkse adviespraktijk en daarom uiteraard meegenomen moeten worden in het Kompas. We willen het Kompas zo compleet mogelijk aan jou aanbieden. Daarom wachten we met het uitbrengen van het Kompas totdat alle cijfers en wet- en regelgeving bekend zijn.

Een nieuwe uitstraling
Misschien is het je al opgevallen: onze nieuwe huisstijl. Sinds januari zijn we over naar deze nieuwe stijl. Onze website en communicatie-uitingen hebben een geheel nieuwe uitstraling gekregen en ook het Kompas is in een nieuw jasje gegoten. Daarom is onze grafische afdeling dit jaar wat eerder begonnen. De kaft, thema’s, foto’s, hoofdstukken, iconen en quotes. De gehele vormgeving is vernieuwd! Je kunt nu bijvoorbeeld ook gemakkelijk zien welke wet- en regelgevingen nieuw zijn. En daarmee extra aandacht van je behoeven.

De laatste loodjes
Als alle hoofdstukken geschreven zijn, lopen onze redacteurs ze helemaal na en voegt K&O er nog eventuele laatste cijfers aan toe. Wanneer onze grafisch ontwerpers alle content erin hebben gezet en het Kompas volledig gefinetuned is, is het zover: het Hoffelijk Kompas 2019 is een feit!

De volgende stap
Met het uitbrengen van het Hoffelijk Kompas 2019 voor financieel adviseurs is het werk nog niet gedaan. De volgende stap is het maken en uitbrengen van het Hoffelijk Kompas voor financieel zorgverleners.

Daarnaast worden er per 1 juli opnieuw cijfers en wijzigingen gepubliceerd. Daarom actualiseren we het Kompas in de zomer middels het Hoffelijk Kompas Addendum. Hierin zijn alle aanvullende cijfers en wijzigingen opgenomen. Zo heb je het hele jaar profijt van het Kompas.

Wil je in je dagelijkse adviespraktijk ook gebruikmaken van het Hoffelijk Kompas? Ga dan naar www.hoffelijkgroep.nl/hoffelijk-kompas en download de digitale versie van het Kompas. Hier vind je ook direct hoe je het Kompas hardcopy in handen kunt krijgen.