Hoffelijk en HvA slaan handen ineen

Om de instroom van nieuw en gediplomeerd talent in de financiële sector te verhogen slaan we de handen ineen met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Door middel van ons Wft-opleidingen en -examenaanbod verrijken wij het curriculum van de opleiding Finance, Tax and Advice (FTA). Op deze manier zorgen wij er samen met de HvA voor dat als studenten afstuderen zij niet alleen met een hbo-diploma op zak de hogeschool verlaten, maar óók met Wft-diploma’s, waardoor zij direct aan de slag kunnen in de financiële dienstverlening.

Van daling aantal studenten naar groei
Onze algemeen directeur Wesley van ’t Hof geeft aan dat het aantal studenten in Nederland dat kiest voor opleidingen zoals FTA al jaren daalt: “Als de instroom in de branche verder opdroogt stevenen we af op een maatschappelijk probleem en komt de kwaliteit en toegankelijkheid van financieel advies in het geding. Dat moeten we voorkomen. Daarnaast vertelt Wesley: “In mijn visie zijn er twee oorzaken voor de daling van het aantal studenten. Ten eerste praten we in onze sector nog teveel over hoe het vroeger was en staan we daarmee onvoldoende stil bij hoe mooi het vak (nog steeds) is. We moeten dát meer gaan uitdragen en daarmee jongeren inspireren om ook in deze sector aan de slag te gaan”. Als tweede reden geeft Wesley aan dat veel hogescholen de Wft-opleidingen uit het curriculum hebben gehaald sinds het Wft-examen een staatsexamen is geworden. “Dat komt enerzijds door de hogere examenkosten, anderzijds doordat de aansluiting tussen de vakken en het Wft-examen verminderde waardoor de slagingspercentages te laag werden. Voor de HvA lossen we dit tweede probleem nu op”, aldus van ‘t Hof.

Edwin Deijs (Directeur Relatiebeheer bij Hoffelijk): “In de markt zien wij een aanhoudende vraag naar nieuwe medewerkers en zien we dat nieuwe initiatieven vooral gericht zijn op het vinden en omscholen van mensen. Ons initiatief is een eerste stap naar een meer duurzame oplossing: het vergroten van het aantal studenten dat bewust kiest voor een toekomst in de financiële dienstverlening en hen hierin zoveel mogelijk faciliteren”.

Ed Toussaint (Opleidingsmanager HvA): “Wij bieden de opleiding Finance, Tax and Advice aan. Voor een opleiding waar ‘advice’ zo nadrukkelijk in de naam voorkomt is het zonde dat als je klaar bent met je studie, je niet adviesbevoegd bent. Door de samenwerking met Hoffelijk lossen we dat voor onze studenten op en worden wij als hogeschool hierin door Hoffelijk ontzorgd”.

Dit bericht is ook gedeeld door: AM:web, InFinance en VVP Online.