Hoffelijk neemt innovatieve start-up The Shortlist over

Recentelijk hebben we een deel van de innovatieve start-up The Shortlist overgenomen. Deze overname ziet toe op de software die zij ontwikkeld heeft. Met deze software kunnen we onze klanten beter in contact brengen met studenten en re-integratiekandidaten, wat aansluit bij ons doel: de instroom in de financiële sector vergroten.

The Shortlist is een platform dat studenten, studieverenigingen en bedrijven met elkaar verbindt. Dit maakt het voor studenten eenvoudiger om tijdens of na hun studie een baan, stage of traineeship te vinden.

Hoe werkt het?
Zij maken via het systeem een profiel aan waar ze hun interesses en vaardigheden in kunnen verwerken. Op basis van deze interesses en vaardigheden kunnen zij een sollicitatieprocedure starten. Opdrachtgevers hebben de mogelijkheid om met de kandidaten te chatten, profielen te bezoeken en om berichten te sturen om de juiste kandidaat voor een vacature te vinden.

Het vergroten van de instroom
Om de instroom in de financiële sector te vergroten gingen we eerder al een samenwerking aan met de Hogeschool van Amsterdam. Het gaat hierbij niet om een gebrek aan arbeidsplaatsen, maar om een gebrek aan medewerkers die deze arbeidsplaatsen vullen. Met de overname van The Shortlist zetten we opnieuw een stap in deze strategische samenwerking.

Dit bericht is ook gedeeld door am:web, InFinance, VVP Online en Banken.nl.