Interview Martijn
In drie weken drie Wft’s behaald!

In sneltreinvaart heeft Martijn drie Wft-opleidingen bij Hoffelijk gevolgd. Hij had een duidelijk doel voor ogen: binnen korte tijd zijn Wft’s behalen. Dat is hem gelukt! Benieuwd wat zijn motivatie was om tot dit geweldige resultaat te komen?

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Mijn naam is Martijn en ik ben de oprichter van Hipotek, een adviesbureau gericht op 55-plussers. Mensen binnen deze doelgroep staan voor een belangrijke keuze als het gaat om het afsluiten van een hypotheek. Met Hipotek wil ik samen met andere ervaren hypotheekadviseurs een bijdrage leveren door ze actief te informeren en adviseren over het nemen van de best passende hypotheek.

Twee jaar geleden las ik in het Financieele Dagblad een artikel over overwaarde, waarna ik me volledig in dit onderwerp heb verdiept. Hipotek is daaruit voortgekomen. En nog leuk om te benoemen: Hipotek is Papiaments voor hypotheek!”

Interview Martijn

Hoe ben je bij Hoffelijk terechtgekomen?
“Om als hypotheekadviseur te mogen werken, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Zo moest ik in het bezit zijn van de Wft’s Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Ik hecht er veel waarde aan dat de Nederlandse consument met de juiste informatie geadviseerd wordt.

Via Springest ben ik op zoek gegaan naar een kwalitatief goede opleiding, waarbij ik volledig zelfstandig en zo snel mogelijk het traject kon doorlopen. In eerste instantie ben ik de Opleiding Wft Basis bij Hoffelijk gaan volgen om te kijken of het aan mijn wensen voldeed. Dat deed het en daarom heb ik ook de opleidingen Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet bij Hoffelijk gevolgd.”

Hoe heb je de structuur van de Wft-opleidingen ervaren?
“De structuur van de cursus vond ik heel fijn, omdat ik als het ware door de modules heen werd begeleid. Je leest eerst de stof en vervolgens krijg je er vragen over. De details die erin staan leken in eerste instantie wel diepgaand, maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik de drie examens zo snel achter elkaar gehaald heb. De opleidingen sluiten perfect aan op de examens, dus daar was ik heel blij mee.”

Interview Martijn

Hoe heb je in drie weken tijd drie examens weten te behalen?
“Uiteindelijk heeft mijn motivatie ertoe geleid dat ik in staat was om dit resultaat te behalen. Ik heb me volledig gefocust op de opleidingen, waarbij ik acht uur per dag leerde voor het examen.

Ik begon met het printen van de syllabus. Tussendoor maakte ik de oefenvragen in de digitale leeromgeving om er zeker van te zijn dat ik de stof goed tot me had genomen. Wanneer ik een onderwerp nog niet zo goed begreep, bleef ik de stof herhalen tot ik dit voldoende beheerste.

Omdat ik alle drie de Wft-opleidingen achter elkaar volgde, kwamen bepaalde onderwerpen terug die ik herkende. Daardoor ging ik nog makkelijker door de stof heen. Onderwerpen over de financiële regelgeving kwamen me daarnaast ook bekend voor, dit komt door mijn achtergrond als registeraccountant.”

Heb je nog tips voor mensen die het in hetzelfde tijdsbestek willen behalen?
“Een belangrijke tip die ik wil meegeven is dat je er echt de tijd voor moet nemen. Het is veel stof om te leren als je drie Wft’s aflegt, dus moet je je tijd goed inplannen. Zorg er daarnaast voor dat je geen afleiding hebt tijdens het studeren.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Nu ik mijn Wft’s binnen heb, kan ik daadwerkelijk klanten gaan adviseren. Mijn streven is om aan het begin van 2021 live te gaan met de officiële website, waarin alle diensten en mogelijkheden die er zijn zichtbaar worden. Maar geïnteresseerden in de overwaarde hypotheek kunnen ook nu al op onze website bij ons terecht voor een eerste oriëntatie.