Klassikale trainingen
Klassikale trainingen gaan ook met nieuwe coronamaatregelen door

Nadat er tijdens de persconferentie van afgelopen maandag nieuwe maatregelen bekendgemaakt zijn, kregen we veel vragen over de klassikale trainingen en of deze doorgaan. Ieder jaar vinden in het laatste kwartaal van het jaar namelijk de meeste klassikale trainingen plaats. Vooral trainingen waarbij PE-punten behaald kunnen worden, bijvoorbeeld voor de SEH en FFP. Gelukkig kunnen we ook met de nieuwe coronamaatregelen alle klassikale trainingen van Hoffelijk veilig door laten gaan.

Eén van de nieuwe maatregelen is dat groepen in binnenruimten niet groter mogen zijn dan 30 personen. De meeste van onze klassikale trainingen geven we in groepen van 15 tot maximaal 20 personen, waarmee het vrij makkelijk is om onder dit maximum te blijven. Daarnaast maakt de overheid een uitzondering voor onderwijs- en trainingsinstellingen, dus geldt het maximum van 30 personen niet voor onze klassikale trainingen.

Extra voorzorgsmaatregelen
Vanaf september hebben we al onze klassikale trainingen weer opgestart. Natuurlijk volgens alle protocollen en richtlijnen. Zowel voor de opleidingen als voor examens selecteren we alleen locaties waar alle maatregelen gevolgd kunnen worden, weten onze trainers precies hoe ze hun trainingen veilig kunnen inrichten en stellen we alle cursisten vooraf op de hoogte over alle extra voorzorgsmaatregelen. Zo garanderen we dat de deelnemers zich, ook klassikaal, veilig kunnen blijven ontwikkelen.

Online mogelijkheden
Klassikaal onderwijs gaat dus veilig door, maar er zijn ook cursisten die de voorkeur geven aan online onderwijs. De afgelopen periode hebben we daarom onze klassikale programma’s opnieuw ontwikkeld tot online programma’s. “Een hele dag achter een computer om een training te volgen, vraagt veel van cursisten. Om die reden gebruiken wij online andere werkvormen en spreiden we een hele dag bijvoorbeeld over twee verschillende dagen. Klassikaal en online kunnen zo allebei veilig én met behoud van kwaliteit worden gevolgd”, aldus onze directeur Relatiebeheer, Edwin.

Dit bericht is ook gedeeld door am:web, InFinance en VVP Online.