Kwartaalupdate: Gemiddelde PE-resultaat stijgt naar 90,8%

De tweede PE-periode is sinds 1 april 2019 van start. Maandelijks geven we via onze LinkedIn-pagina een update over de PE-resultaten van die maand. Ieder kwartaal vergelijken we deze cijfers met de landelijke cijfers, bekendgemaakt door het CDFD.

Het Hoffelijk gemiddelde
We zien dat de PE-examens over het algemeen goed worden gemaakt. Het gemiddelde slagingspercentage lag in het eerste halfjaar van deze PE-periode op 90,3%. Het afgelopen kwartaal steeg dit naar 90,8%. Het landelijk gemiddelde voor deze PE-periode ligt op 85,6%.

Oktober
Het kwartaal begon direct goed, het slagingspercentage lag namelijk op 90% en onze examenkandidaten scoorden op vier van de acht beroepskwalificaties 100%. Uit de cijfers van het CDFD blijkt dat het landelijke slagingspercentage van deze maand 86,9% was. Onze examenkandidaten scoorden dus hoger dan het landelijk gemiddelde.

November
In november behaalden we met 94% het hoogste slagingspercentage van het kwartaal. Opnieuw scoorden onze examenkandidaten hoger dan het landelijk gemiddelde, dat lag deze maand op 85,3%. Daarnaast scoorde ruim 38% een 9 of een 10 op het examen. Kortom, november was een topmaand voor onze examenkandidaten!

December
We sloten het kwartaal (en het jaar) af met opnieuw een mooi slagingspercentage: 92%. Het landelijk gemiddelde steeg met een klein percentage naar 85,5%. Bij Hoffelijk werd op drie beroepskwalificaties 100% gescoord. Een mooi resultaat voor onze examenkandidaten.

We kijken terug op een succesvol kwartaal en vooral een mooi jaar met prachtige resultaten. Daar zijn we trots op! Ga jij binnenkort ook je PE-examen afleggen? Bereid je dan ook optimaal voor met ons studiemateriaal. Ga naar www.hoffelijkfinancieel.nl/pe en kijk welk studiemateriaal het beste bij jou past.