Welkom Anuar

Anuar el Bakkali kwam als geroepen. We zochten namelijk al een tijdje naar een nieuwe collega voor de combinatiefunctie IT-beheerder & Junior Webdeveloper. Na twee goede sollicitatiegesprekken is hij vorige maand bij ons gestart. We stellen hem graag aan je voor!

Kun je jezelf voorstellen?
“Ik ben Anuar, 26 jaar en zit in het derde jaar van de studie Informatica. Daarnaast werk ik vier dagen in de week bij Hoffelijk als IT-beheerder & Junior Webdeveloper. Op dit moment eigenlijk alleen nog als IT-beheerder, omdat we midden in de migratie van onze IT-systemen zitten. Tot zover heb ik het heel erg naar mijn zin.

In mijn vrije tijd speel ik af en toe kaartspelletjes. Eén van de spelletjes heet ‘Magic: The Gathering’. Een paar maanden terug heb ik meegedaan aan een groot toernooi in het buitenland. Helaas niet gewonnen, maar wel een ervaring rijker. Daarnaast spreek ik af met vrienden; filmpje pakken, sushi eten, uitgaan en af en toe videospelletjes spelen.”

Hoe ben je bij Hoffelijk terechtgekomen?
“Via Indeed. Ik werkte hiervoor op een servicedesk, waar ik eigenlijk de simpele dingetjes beantwoordde. Het had vrijwel geen raakvlakken met mijn studie. Er zat wel wat uitdaging in de job, maar er waren niet echt doorgroeimogelijkheden.

Dus ik keek af en toe op Indeed of er iets anders was. Toen zag ik de vacature voor de combinatiefunctie IT-beheerder & Junior Webdeveloper van Hoffelijk staan. Ik dacht laat ik het gewoon proberen. Sommige mensen zetten een heleboel sollicitaties uit, maar ik heb echt enkel voor Hoffelijk gesolliciteerd. En ja, twee gesprekken later kreeg ik te horen dat ik mocht starten. Ik was natuurlijk hartstikke blij en een beetje nerveus, maar dat hoort er allemaal bij. De nervositeit lag vooral in de nieuwe uitdaging en de grotere verantwoordelijkheid.”

Wat trekt je het meest in deze combinatiefunctie?
“Eén van de redenen waarom ik deze combinatiefunctie zo leuk vind is dat ik hiermee ook een dienstverlenende functie heb. Een programmeur zit veelal achter zijn laptop. Natuurlijk schakelt zo iemand af en toe ook met teamgenoten, maar daar blijft het vaak bij. Deze combinatiefunctie maakt het werk voor mij afwisselend en ik krijg er (meer) energie van.”

Hoe was je eerste dag bij Hoffelijk?
“De eerste dag was boordevol informatie. Ik val voor het stukje IT-beheer onder de hoede van Thomas, Coördinator Operationele Zaken. De eerste dag nam hij echt de tijd om mij van A tot Z uit te leggen wat Hoffelijk doet, welke entiteiten er zijn en welke diensten daar bij horen.

Thomas begon het onboarding gesprek als volgt: “Ik ga jou vandaag alles vertellen over Hoffelijk; wat we doen en wie we zijn. En het is de bedoeling dat je aan het eind van de week ditzelfde verhaal aan mij kan vertellen.” Zo doende aan de slag gegaan.

Ik merk dat de onboarding enorm heeft geholpen. Na een maand weet ik wat waarbij hoort en wie waar werkt en welke diensten er zijn. Op die manier kan ik de IT beter afstemmen op onze organisatie. Dus ik denk dat het erg waardevol was. En volgens mij ben ik geslaagd, want ik zit er nog.”

Wat is je eerste indruk van Hoffelijk?
“Ik zie dat tempo en gedrevenheid belangrijk is bij Hoffelijk, in alles wat zij doen. De collega’s zijn heel zelfstandig en hartstikke aardig tegen elkaar. Het is informeel en iedereen is hier echt zichzelf.”

Hoe zien jouw dagen er tot nu toe uit?
“Geen één dag is hetzelfde. En het is fijn om te merken dat de collega’s mij nu al weten te vinden en dat ik ze kan ontzorgen. Bijvoorbeeld met vragen over de implementatie van verschillende systemen. Je ziet dat Hoffelijk een redelijk jong en dynamisch bedrijf is. De medewerkers zijn heel zelfredzaam. Meestal als een collega tegen een probleem aanloopt op IT-gebied, dan googelen ze vaak eerst voordat zij mij benaderen. Bij andere organisaties zouden de collega’s gewoon direct bellen met de servicedesk.”

Waar ga je de komende periode mee aan de slag?
“We zitten nu natuurlijk middenin de IT-migratie. Maar als de migratie eenmaal afgerond is, dan verwachten we dat er niet zo heel veel overblijft om te doen qua IT-beheer. Dus dan kan ik mij meer focussen op de werkzaamheden als webdeveloper, wat heel goed aansluit bij mijn studie. Daarom dat ik ook graag bij Hoffelijk wilde beginnen.”

Wat vond je tot nu toe het leukst?
“Het teamuitje was erg leuk! Vooral de zeepkistenrace. Wesley was erg competitief en dat was echt heel mooi om te zien.”