Maak kennis met Elise

Begin juli startte Elise van der Kroft bij Hoffelijk op de afdeling Kennis en Ontwikkeling. Ze solliciteerde voor een afstudeerstage, maar werd gevraagd om direct bij ons te komen werken om Hoffelijk alvast te leren kennen. Sinds enkele weken is ze druk bezig met haar afstudeeropdracht. Wij vroegen Elise hoe ze bij Hoffelijk terecht is gekomen en hoe het haar tot nu toe bevalt.

Kun je jezelf voorstellen?
“Mijn naam is Elise van der Kroft, 22 jaar oud en ik woon in Berkel en Rodenrijs. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de opleiding ‘Financial Services Management’. In mijn vrije tijd ga ik regelmatig naar de sportschool en ben ik vaak op het handbalveld te vinden. Daarnaast vind ik het ook altijd gezellig om met vrienden de stad in te gaan om een goed glas wijn te drinken.”

Waarom heb je ervoor gekozen om af te studeren bij Hoffelijk?
“Ik heb voor Hoffelijk gekozen, omdat ik geen ‘standaard’ afstudeerstage wilde lopen. Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage, kwam ik veel vacatures tegen waar de afstudeeropdracht al klaarlag. Bij Hoffelijk ging dat net even wat anders. Mijn eerste gesprek had ik met Fleur van de interimafdeling en dat voelde gelijk goed. Ze vertelde me wel dat er geen specifieke opdracht klaarlag en dat ze dus ook niet zeker wist of ik überhaupt kon afstuderen bij Hoffelijk.”

Maar je bent uiteindelijk toch tot een afstudeeropdracht gekomen?
“Jazeker! Tijdens een tweede gesprek met Wesley en Remco, zijn we met z’n drieën gaan sparren om een goede en leuke afstudeeropdracht te realiseren. Hier is uiteindelijk mijn afstudeeropdracht uitgekomen. En dat het een ‘out-of-the-box’ opdracht betreft, sprak mij gelijk aan. Hierdoor zag ik ook dat Hoffelijk een bedrijf is dat kansen ziet!”

Je bent een aantal weken geleden begonnen met je afstudeerstage bij Hoffelijk, maar je hebt daarvoor al een aantal maanden bij ons gewerkt. Hoe heb je die periode ervaren?
“Klopt, bij het derde sollicitatiegesprek over mijn afstudeerstage werd mij gevraagd of ik eerder beschikbaar was dan de begindatum van de stageperiode. Diezelfde middag heb ik mijn contract ontvangen en voor ik het wist mocht ik aan de slag. Ik heb deze eerste maanden fulltime gewerkt en dit is mij zeer goed bevallen. Ik kwam in een leuk team terecht met een uitdagend project. Ook was het fijn om alvast kennis te maken met Hoffelijk voordat ik met mijn stage kon gaan beginnen. Dat scheelde mij enorm veel tijd toen ik eenmaal begon met mijn afstudeerstage.”

Waar ga je tijdens je stageperiode mee aan de slag?
“Tijdens mijn stageperiode doe ik onderzoek naar de instroom van de financiële sector. Momenteel is de instroom namelijk niet zo groot. Dat merk ik bijvoorbeeld ook als ik kijk naar mijn opleiding. Deze is vrij klein en de klassen zijn nooit vol. Ik hoop dan ook dat ik met mijn onderzoek toegevoegde waarde voor Hoffelijk én de instroom van de financiële sector kan leveren. Recent is een eerste stap al gezet!”

Hoe ziet een dag bij Hoffelijk er voor jou uit?
“Momenteel deel ik mijn dagen in met werk en stage. In de ochtend werk ik voor Hoffelijk aan een groot project en in de middag werk ik aan mijn afstudeeropdracht. Dit is soms lastig te combineren, bijvoorbeeld wanneer een collega mij iets vraagt over dit grote project, terwijl ik bezig ben voor mijn afstudeeropdracht. Maar over het algemeen weten de Hoffelijkers ervan en heb ik voldoende tijd voor mijn afstudeeropdracht.”

Wat vind je zo leuk aan Hoffelijk?
“Hoffelijk is een jong, divers, en ambitieus bedrijf. Dit merkte ik al tijdens de eerste sollicitatiegesprekken voor mijn afstudeerstage. Ook vind ik het leuk dat ik naast mijn stage, relevante werkervaring opdoe. Dit is toch een ander soort bijbaan, dan mijn baantjes in de horeca. Daarnaast heb ik het erg naar mijn zin met mijn leuke en gezellige collega’s, waardoor de sfeer altijd goed is!”