Maak kennis met Karin

Ruim 6,5 jaar geleden ging Karin aan het werk als stagiair bij Hoffelijk. Sindsdien heeft ze verschillende functies bekleed, met als huidige functie ‘Product Owner & Specialist Procesoptimalisatie’. In haar huidige functie geeft ze leiding aan de webdevelopers, het CRM-team, en de UX-designers. Een team waar ze ontzettend trots op is! Benieuwd waar Karin zich dagelijks mee bezighoudt binnen Hoffelijk? 

Kun je jezelf in het kort voorstellen?
Ik ben Karin, 29 jaar en woon in Rotjeknor (Rotterdam). In het weekend tackle ik graag tegenstanders op het rugbyveld; het liefst op een regenachtige zondag en rollend in de modder. Of ik ben te vinden in De Kuip. Sinds kort ben ik een deeltijdopleiding gestart, waar ik mijn avonduren mee vul. 

6,5 jaar geleden begon ik als stagiair bij Hoffelijk en sprong ik daarnaast regelmatig bij om de diploma’s van onze klanten handmatig te beoordelenDit was aan het einde van de overgangsperiodedus een behoorlijk drukke tijd voor onsOm deze grote drukte aan te kunnen, ontwikkelden we binnen een maand de Wft-portfolio Wizard, vandaag de dag bekend als de e-Portfolio. Ik mocht een team van tien controleurs inwerken en aansturenzo werd ik verliefd op software innovatie en wat het strategisch kan betekenen voor een bedrijf.   

Ik heb in de afgelopen jaren verschillende functies gehad binnen Hoffelijk, maar de laatste vier jaar ben ik mij bezig gaan houden met de doorontwikkeling van Hoffelijk. Sinds 1,5 jaar hebben we een eigen developmentafdeling en maken we onze applicaties ‘inhouse’. Denk hierbij aan onze websites, maar ook systemen als de digitale leeromgeving.

Je functietitel is Product Owner & Specialist Procesoptimalisatie. Wat houdt dit precies in?
Als Product Owner houd ik me bezig met de implementatie en doorontwikkeling van de applicaties binnen HoffelijkIk ben hier echt van begin tot eind bij betrokken; van het uitvragen van de wensen tot aan de uiteindelijke release. Meestal lopen er drie á vier projecten tegelijk en bevinden we ons daarbij in verschillende fases. Dat maakt het werk heerlijk afwisselend!   

Daarnaast ben ik leidinggevende van de kersverse developmentafdeling. Dat betekent dat ik sturing geef aan de webdevelopers, het CRM-team, en de UX-designers. Dat zijn in totaal 13 collegas die allemaal hun eigen leads hebben. Een team waar ik ontzettend trots op ben!

Je hebt meegewerkt en staat aan het hoofd van veel grote projecten. Welk project vind je het leukst om aan te werken?
Dat is de nieuwe webshop die binnenkort live gaat. We hebben binnen Hoffelijk een divers portfolio aan opdrachtgevers die werkzaam zijn binnen verschillende branches, wat betekent dat de behoefte van de klanten heel uiteenlopend zijnEen eigen webshop voor een organisatie, betekent voor ons veel maatwerk. Met onze nieuwe webshop gaat dit gemakkelijker voor ons en overzichtelijker voor de klant worden.  

Maar er zijn nog meer leuke projecten, zo hebben we sinds de oprichting van de developmentafdeling een Dynamisch Dashboard, lanceerden we de games Wft Crush en Wft trivia, en is de digitale leeromgeving van Hoffelijk opnieuw vormgegeven naar onze nieuwe huisstijl. Ontwikkelingen die stuk voor stuk goed zijn ontvangen door onze klanten. Hele leuke projecten om aan te werken! En dan lopen er ook nog genoeg interne ontwikkelingen (bijvoorbeeld het gebruik van Sharepoint, Teams en Dynamics 365) waar ik met veel plezier aan werk. 

We zijn ons applicatielandschap volledig aan het vernieuwen, wat zijn de voordelen hiervan voor onze klanten? 
Het grootste voordeel is de integratie van data en het onderbrengen van al onze applicaties in het klantportaal. Voor meerdere verschillende rollen is dan maar één inlogcode nodig. Managers en opdrachtgevers kunnen daarnaast meer monitoren en de uitstraling van de systemen zijn een stuk moderner.   

Wat vind je het leukst aan Hoffelijk? 
Het dynamische! Hoffelijk is continu in beweging en elk jaar wordt er flink geïnvesteerd in het verbeteren van onze online systemen. Er is veel afwisseling qua projecten en er wordt goed doorgepakt, waardoor je direct resultaat ziet.

Wanneer we onze ideeën tot leven brengen via designs krijg ik altijd direct zin om samen met het team te gaan ontwikkelen. En dat gebeurt dan ook echt! Bij Hoffelijk krijg je de vrijheid om dingen naar je toe te trekken en creatieve voorstellen te pitchen bij de directie. Door de platte en open organisatiestructuur weet je precies wat er speelt bij de eindgebruikers, waar je vervolgens weer op in kunt spelen 

Daarnaast waardeer ik ook de bedrijfscultuur binnen Hoffelijk ontzettend! Ik vind werken bij Hoffelijk daarom ook zo leuk; de Hoffelijkers staan open voor verbetering en vernieuwing. Ze zijn nieuwsgierig naar deze ontwikkelingen en daarom zitten de lunchsessies waarin we deze ontwikkelingen aan collega’s presenteren altijd propvol. Dat maakt mijn werk qua verandermanagement een stuk gemakkelijker, waardoor ik me samen met m’n team weer kan focussen op het verder innoveren van ons applicatielandschap.