Voorstelronde Marvin
Maak kennis met Marvin!

Twee maanden geleden begon Marvin als programmamanager bij Hoffelijk. Na eerst op kantoor te zijn gestart, is hij vanwege de aangescherpte coronamaatregelen genoodzaakt nu weer grotendeels vanuit huis te werken. Benieuwd hoe Marvin dit ervaart?

Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Mijn naam is Marvin en ik woon in Voorschoten. In het dagelijks leven houd ik ervan om naar de sportschool te gaan of een wandeling te maken. Dit wissel ik af met het spelen van gitaar en lezen van boeken. Verder vind ik het leuk om tijd door te brengen met mijn vriendin en met vrienden af te spreken.

In 2015 begon ik met de bachelorstudie Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Rotterdam. Vervolgens heb ik mijn Master Bedrijfskunde, met een specialisatie in Leadership and Management afgerond. Momenteel houd ik me in de weekenden  bezig met de vakopleiding Lifecoach. Tijdens deze opleiding leer ik mezelf nóg beter kennen en leer ik hoe ik het beste in anderen naar boven kan brengen. Ik durf te zeggen dat dit één van mijn passies is en ik ben heel blij dat ik bij Hoffelijk de ruimte krijg om met deze passie aan de slag te gaan.”

Voorstelronde Marvin

Hoe zag je eerste dag bij Hoffelijk eruit?
“Inmiddels is het al een tijdje geleden, maar op maandag 3 augustus begon bij Hoffelijk mijn eerste werkdag. Ik werd met open armen ontvangen en voelde me ook direct betrokken tijdens de meetings. Hierdoor zag ik direct hoe open het bedrijf is en hoe ambitieus mijn collega’s zijn. Iedereen wil van elkaar leren om zo te blijven groeien. Vanaf dag één voelde ik me onderdeel van het Hoffelijk-team!”

Welk verschil wil je maken bij Hoffelijk?
“Bij Hoffelijk investeren we continu in de duurzame ontwikkeling van professionals en organisaties van de toekomst. Ik ben dagelijks bezig om mezelf te ontwikkelen en zo een verdere persoonlijke groei door te maken. Mijn ambitie is om iedereen om me heen te inspireren en te stimuleren om de beste versie van zichzelf te worden. Op die manier zal iedereen tijdens werk, maar ook daarbuiten, gelukkiger, gezonder en productiever zijn.”

Hoe ervaar je het feit dat je nu volledig vanuit huis werkt?
“Natuurlijk vind ik dit ontzettend jammer. Ik haal veel energie uit het rondlopen op kantoor en put inspiratie uit de gesprekken met mijn collega’s. Wanneer je vanuit huis werkt, moet je dit soort momenten toch bewuster plannen. Ook merk ik dat ik het thuis soms lastiger vind om productief te blijven. Aan de andere kant begin ik nu toch wel aan thuiswerken te wennen. Het helpt hierbij ook dat ik weet waarvoor we het doen, het is in ons eigen belang en ik sta daarom ook volledig achter het besluit. Wat ik fijn vind om te zien is dat Hoffelijk proactief en effectief is in het communiceren van de richtlijnen. Vaak hebben wij binnen een uur na de persconferentie al een update in onze mailbox.“

Voorstelronde Marvin

Welke tips wil je meegeven aan de mensen die net als jij (nu) thuiswerken?
“Het allerbelangrijkste is om voldoende te bewegen. Tijdens het thuiswerken is het verleidelijk om te blijven zitten wanneer je veel te doen hebt of écht even iets moet afmaken. Je hebt soms het gevoel dat er geen tijd is voor een ‘ommetje’, maar tijdens een wandeling resetten we ons brein figuurlijk. Daardoor zijn we in staat om productiever te werken dan wanneer we dit ommetje niet maken. Ik las dus regelmatig pauzes in en kom dan ook écht in beweging.

Een tweede tip heeft te maken met het sociale contact dat we vandaag de dag missen. Ondanks dat we sociale dieren zijn, zitten we vaak dag in, dag uit op onze thuiswerkplek zonder dat we écht contact hebben met onze collega’s. Het is belangrijk om contact op te zoeken met de mensen om ons heen; zowel voor onszelf als voor hen. Zelfs als het alleen digitaal is, helpt dit je toch om met anderen te verbinden en je gedachtes uit te spreken.

Ondanks dat er nog vele tips mogelijk zijn, sluit ik graag af met een tip met betrekking tot onze doelstellingen van de dag. Het kan soms moeilijk zijn om de focus erbij te houden. Dit kan komen doordat we onszelf te vrij laten in wat we doen. Probeer de dag eens op te knippen in blokken van twee uur. Vervolgens koppel je aan elk blok verschillende kleine taakjes. Op deze manier ontstaan er meerdere ‘deadlines’ op een dag en houden we ons met één onderdeel tegelijk bezig. En wie vindt het nou niet fijn om taken af te vinken? Zo kun je productief de dag door, met een glimlach.”