Maak kennis met Rebecca

De meesten van jullie kennen Rebecca waarschijnlijk al. Regelmatig verschijnt ze met een blog, kort bericht, video of afbeelding op LinkedIn en vertelt ze over onze dienstverlening om jou als adviseur, maar ook als leidinggevende te ondersteunen op het gebied van vakbekwaamheid. Ook is ze altijd aanwezig op alle congressen waar Hoffelijk staat en is ze vaak op pad om bij onze klanten en potentiële klanten langs te gaan. Benieuwd naar deze topper? In dit interview leer je haar nog beter kennen.

Kun je jezelf voorstellen?
“Ik ben Rebecca van der Walle, getrouwd en moeder van twee dochters. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te hardlopen en ga ik graag op vakantie om de wereld te ontdekken. Maar rommelen in mijn huis en tuin vind ik ook heerlijk. Ik ben best handig en sta dan ook regelmatig met een verfkwast, een boor of met een schroeftol in mijn handen.

Sinds drie jaar ben ik werkzaam als relatiebeheerder bij Hoffelijk. In de afgelopen drie jaar heb ik onder andere de Vakbekwaamheidsservice opgezet. Het gave hiervan is dat ik bij Hoffelijk de vrijheid en ruimte heb gekregen om de Vakbekwaamheidsservice naar eigen inzicht op te bouwen en verder in te richten.

Voordat ik bij Hoffelijk begon, heb ik vijftien jaar bij de Rabobank gewerkt waar ik altijd een stap verder ging voor de klant. Ik investeerde continu in mezelf, zodat ik wist wat er speelde en zou gaan spelen voor de consument. Samen met een dosis positieve energie maakte ik hiermee het verschil en bouwde ik aan lange klantrelaties.”

Hoe ziet een dag bij Hoffelijk eruit?
“Bij Hoffelijk is elke dag anders en dat maakt het voor mij de ideale baan. Op het ene moment ben ik in gesprek met het intermediair voor de Vakbekwaamheidsservice en een dag later zit ik bij één van de grootste verzekeringsmaatschappijen. Ook de inhoud van de gesprekken is heel divers. We ondersteunen onze (toekomstige) klanten zowel aan de voorkant (denk aan Permanent Actueel, Wft en PE) als aan de achterkant (zoals audits van adviesdossiers en het inrichten van je bedrijfsvoering).”

Waar krijg je energie van?
“In mijn huidige functie is het nog steeds mijn motto om een stap verder gaan voor onze klanten. Ervoor zorgen dat je op een leerzame, snelle en eenvoudige manier aan de slag kunt met Permanent Actueel, Wft en PE, maar dat je daarnaast kunt groeien en de specialist wordt binnen je vakgebied. Ik wil iedere adviseur in z’n kracht zetten.

Ik vind het heerlijk om mensen te helpen en mee te denken over hoe je zo snel mogelijk je doelen behaalt. Maar ik krijg er ook veel energie van wanneer ik mensen enthousiast kan maken over ‘moetjes’ zoals Permanent Actueel, waar mensen nog weleens tegenop zien. Als ze uiteindelijk persoonlijk ervaren dat het niet alleen leerzaam is maar het zelfs ook leuk kan zijn, daar word ik blij van.”

Je bent nu lekker op vakantie, dus daarom toch even de vraag: hoe ziet jouw favoriete zomervakantie eruit?
“Mijn favoriete zomervakantie is een combinatie van heerlijk luieren en actief zijn. Ik neem bijna nooit de tijd om een goed boek te lezen. Behalve in mijn zomervakantie, dan vind ik het heerlijk om aan het strand weg te dutten met een goed boek. Maar niet elke dag. Ik combineer het vaak door één of twee dagen te luieren en daarna één of twee dagen het land te zien en te ontdekken. Dit zorgt ervoor dat ik met een volle batterij en een hoofd vol nieuwe ideeën en inzichten terugkom in Nederland.”

Wat ga je als eerste oppakken na je vakantie?
“Haha, om eerlijk te zijn staat mijn agenda alweer vol met afspraken. Daarnaast heb ik weer veel nieuwe ideeën opgedaan tijdens mijn vakantie. Dus daar ga ik hard mee aan de slag om neer te zetten. Ik kan maar een ding zeggen: hou mij en Hoffelijk in de gaten, want er gaan hele mooie ontwikkelingen aan komen.”