Hoffelijk en NHG
NHG-trainingen nieuw in ons aanbod

In samenwerking met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bieden we nu twee nieuwe e-learnings aan: NHG Acceptatie en NHG Woningbehoud. Beide e-learnings zijn in de digitale leeromgeving van Hoffelijk te volgen en gaan dieper in op de mogelijkheden van NHG. Zo willen we er samen voor zorgen dat het NHG-niveau van professionals op peil is.

Steeds meer hypotheekadviseurs volgen NHG-trainingen vanuit huis, een logisch gevolg van de coronacrisis. Zo hebben ongeveer 500 hypotheekadviseurs sinds maart dit jaar gebruikgemaakt van de online mogelijkheden van NHG. Als online opleider dragen we graag een steentje bij om nóg meer adviseurs te bereiken en op te leiden.

Adviseurs steeds belangrijker
Door de coronacrisis is niet alleen online leren groter geworden, maar ook de behoefte aan advies. De rol van adviseurs is het afgelopen jaar daardoor steeds belangrijker geworden. “Adviseurs spelen een cruciale rol in de informatievoorziening. Zij willen hun klanten goed kunnen informeren over de mogelijkheden met NHG. Omdat adviseurs het ontzettend druk hebben, is het belangrijk om ze zo laagdrempelig en efficiënt mogelijk op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen. Dat is de reden dat we e-learnings over NHG hebben ontwikkeld”, aldus Kirsten Heezen, communicatieadviseur bij NHG.

Onze nieuwe samenwerking komt wat haar betreft op het juiste moment. “Door de nieuwe samenwerking met Hoffelijk kunnen we meer adviseurs bereiken, dus daar zijn we heel blij mee. In beide e-learnings zijn de wijzigingen voor 2021 verwerkt. Met de e-learnings ben je als adviseur dus goed voorbereid op het nieuwe jaar”.

Ook Edwin Deijs, onze directeur Relatiebeheer, is blij met de samenwerking waarvan de basis al in 2019 is gelegd. “Sindsdien hebben wij, als aanvulling op Permanent Actueel, ons aanbod aan continue leermodules uitgebreid met een speciale NHG-module. Ik ben blij dat we onze samenwerking nu intensiveren door samen e-learnings aan te bieden. Financieel professionals kunnen hierdoor hun kennis over vaak toch maatschappelijk belangrijke onderwerpen op een laagdrempelige manier bijspijkeren.”

Over de trainingen
Alle ontwikkelingen op het gebied van toegang en beheer worden in beide NHG-trainingen behandeld, zodat adviseurs kort en krachtig op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden. In de training NHG Acceptatie komt onder meer aan bod wat de mogelijkheden zijn voor ondernemers, flexwerkers en andere groepen en hoe het toetsinkomen wordt vastgesteld. Ook worden er aan de hand van de kostengrensmethodiek rekenvoorbeelden behandeld. In de training NHG Woningbehoud staat centraal welke mogelijkheden NHG biedt als klanten hun woonlasten niet meer kunnen betalen. We zoomen in op verschillende life events, zoals relatiebeëindiging en werkloosheid. Aan de hand van de inkomens- en vermogenstoets worden de mogelijkheden berekend. Ook komen oplossingen aan bod voor het stabiliseren en verbeteren van inkomsten, denk hierbij aan de mogelijkheden van een budgetcoach en ondernemerscoach.

Voor beide trainingen kunnen 3 PE-punten voor de SEH worden behaald.

Interesse?
Wil je aan de slag met een of beide e-learnings? Ga dan naar onze website.

Dit nieuws is ook gedeeld door InFinance.