Hoffelijk houdt adviseurs duurzaam met online escaperoom ‘Operation Earth’

Om als opleider blijvende aandacht te realiseren voor het thema verduurzaming, zijn wij eerder dit jaar toegetreden tot het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Als vervolg op de sinds vorige week geaccrediteerde e-Learning Adviseur Duurzaam Wonen introduceren we nu de escaperoom Operation Earth: Point of no return. Deze exclusieve online game geeft een boost aan de bewustwording over duurzaamheid en kan worden ingezet voor teambuilding of als coronaproof personeelsuitje.

Leermiddelen die energie opwekken
Om de klimaatdoeleinden van Europa te behalen, moet ook de financiële sector zijn steentje bijdragen. Door verduurzaming een integraal onderdeel te maken van het hypotheekadvies, wordt het belang beter onder de aandacht gebracht bij de consument. Adviseurs moeten hiervoor goed beslagen ten ijs komen. Onze directeur deelt: “Wij zoeken altijd naar mogelijkheden om als opleider bij te kunnen dragen aan onderwerpen die spelen in de maatschappij en waarop wij als branche invloed hebben. Duurzaamheid is zo’n thema en als branche is het belangrijk dat we die handschoen blijvend oppakken. Met zijn allen hebben we elke dag zoveel contact met consumenten en daarmee talloze kansen om verduurzaming ook echt ‘duurzaam’ te integreren in de adviesgesprekken.”

Om dus ook na het volgen van een gedegen opleiding te borgen dat verduurzaming bij adviseurs op het netvlies blijft, hebben wij de online escaperoom Operation Earth: Point of no return ontwikkeld. Op laagdrempelige wijze wordt meer bewustwording bij de deelnemers gerealiseerd. Het leren wordt zo extra leuk gemaakt en levert de adviseurs veel energie op.

Een online uitdaging met collega’s
Escaperooms zijn al jarenlang ongekend populair en worden zowel op locatie als online gespeeld. Een team van gemiddeld vier tot zes personen lost binnen een bepaald tijdsbestek een mysterie op door het vinden van aanwijzingen, het maken van puzzels en het kraken van codes. Door de bijzondere aankleding van het verhaal, wordt de escaperoom een ware beleving en wanen de spelers zich in een totaal andere wereld.

De digitale game Operation Earth stelt zowel de beginnende als ervaren adviseur in staat op uitdagende en vernieuwende wijze zijn bewustwording over duurzaamheid te vergroten. Door de escaperoom in te zetten als teambuildingsactiviteit of als coronaproof personeelsuitje, wordt een beroep gedaan op samenwerken, goed communiceren en het onderling uitwisselen van ervaringen. Alleen dan kan het mysterie tijdig worden achterhaald.

Het bouwen van de escaperoom was voor ons team ook een uitdaging. Maandenlang is er keihard gewerkt om een interactieve escaperoom te bedenken. Het spelen van een escaperoom gaat iedereen gemakkelijk af, maar het bouwen van een escaperoom. Om alles van top tot teen uit te denken is een hele opgave maar het resultaat mag er zijn.

Het verhaal achter deze unieke escaperoom
Stel je voor dat de klimaatverandering in 2050 tot verstrekkende gevolgen heeft geleid. Grote delen van de wereld staan onder water, terwijl rondom de evenaar het land onbewoonbaar is geworden vanwege de droogte en het watertekort. Aan de adviseurs te achterhalen wat hier is gebeurd en middels goede advisering het tij te keren in 2020.

De eerder opgedane kennis tijdens de opleiding wordt zo opnieuw aangewakkerd. Edwin Deijs, Directeur Relatiebeheer licht toe: “Wij spreken veel werkgevers die duurzaamheid al hoog op de agenda hebben staan, maar vaak zoekende zijn naar de volgende stap om de bewustwording van de medewerkers weer een boost te geven. Met de escaperoom voorzien we in die behoefte. We koppelen het thema duurzaamheid aan ‘samen met je collega’s plezier maken’. En ondertussen leer je nog bij ook. Reken maar dat daar nog lang over wordt nagepraat en het bewustzijn weer stijgt.”

Hoffelijk dé innovatieve opleider
Wij willen bewustwording creëren aan de hand van een leuke en spelende manier van educatie. Eerder hebben we de financiële wereld al weten te verrassen door de ontwikkeling van twee apps waarmee de kennis van cursisten op het gebied van Wft spelenderwijs wordt getoetst. Ditmaal zetten we in op innovatieve escaperooms. Naast de online game over verduurzaming, zijn escaperooms op het gebied van CDD en advieskwaliteit (verzekeren en hypotheken) al volop in ontwikkeling.

Adviseurs krijgen gegarandeerd een avontuurlijke zomer met Operation Earth: Point of no return. De opleider biedt deze unieke online escaperoom aan voor € 250,- (per groep van zes personen) en geeft daarop een tijdelijke introductiekorting van € 100,-. Voor organisaties die zijn aangesloten bij het sectorcollectief en/of de e-Learning Adviseur Duurzaam Wonen hebben gevolgd, geldt echter een blijvend lager tarief van € 150,-.