Opnieuw de hoogste PE-resultaten!

De huidige PE-periode begon op 1 april 2019. Inmiddels zijn we een jaar en een kwartaal verder, en is het weer tijd om de slagingspercentages van onze examenkandidaten te bekijken. We leggen deze cijfers naast het landelijk gemiddelde die het CDFD eerder deze maand bekendmaakte.

April
Na een korte periode waarin er geen examens afgelegd werden, was het vanaf begin april (uiteraard met extra voorzorgsmaatregelen) weer mogelijk. Daar kwam bij dat dit de eerste examens volgens de nieuwe eind- en toetstermen waren. Wat leverde dat mooie cijfers op! 95,8% van onze examenkandidaten slaagde, en op zes van de acht beroepskwalificaties werd een score van 100% behaald! Het landelijke slagingspercentage lag deze maand op 84,2%.

Slagingspercentage PE Hoffelijk
Slagingspercentage PE Hoffelijk

Mei
In de maand mei wisten onze examenkandidaten een nóg hoger slagingspercentage te behalen. Zo slaagde 97,1% voor het PE-examen, wat mei 2020 de best scorende maand van de huidige PE-periode maakt! Daarnaast zagen we, net zoals vorige maand, een 100%-score op zes van de acht beroepskwalificaties. Het landelijk gemiddelde lag in mei op 83,3%.

Slagingspercentage PE Hoffelijk

Juni
De maand juni stond in het teken van hoge cijfers, bijna de helft van alle geslaagde examenkandidaten behaalden hun examen namelijk met een 9 of een 10! Het slagingspercentage lag deze maand op 96,3%, tegenover de landelijke score van 87,4%.

Statistieken_PE_kwartaal_Juni

Kort samengevat, lag het slagingspercentage van Hoffelijk afgelopen kwartaal ruim 10% boven het landelijk gemiddelde. Zo slaagde landelijk 85,5% van de examenkandidaten, terwijl van onze examenkandidaten 96,1% hun PE-examen met een voldoende afsloten. Een resultaat om trots op te zijn!

Bereid je optimaal voor!
De huidige PE-periode loopt nog tot 1 april 2022. Voor die tijd moet je je PE-examen dus succesvol hebben afgelegd, om ook in de volgende PE-periode nog te mogen adviseren.

Slagingspercentage PE Hoffelijk