PE-tips van Dave Oldeman

Op 1 april 2019 is de tweede PE-periode ingegaan. Vlak voor het einde van de vorige periode zijn nog veel adviseurs op PE-examen gegaan, zij hebben de stress voor het afleggen van examens net gehad. Maar in diezelfde periode zijn er ook al een aantal adviseurs begonnen met leren voor de nieuwe PE-periode én hebben inmiddels hun PE-examens met succes afgelegd.

Zo ook Dave Oldeman, bedrijfsleider Hypotheker Vlissingen en hypotheekadviseur. Hij studeerde met ons studiemateriaal en heeft vorige week al twee PE-examens succesvol afgelegd. Gisteren heeft hij ook zijn derde en tevens laatste PE-examen behaald. Het laatste examen zelfs met een 10!

Nu al op examen… waarom?
Voor Dave was er geen twijfel over mogelijk: hij wilde zo snel mogelijk zijn PE-examens behaald hebben. Niet alleen om er vanaf te zijn tot de derde PE-periode (die op 1 april 2022 start). Dave wil zijn klanten zo goed mogelijk kunnen bedienen en door zijn PE-examens direct te behalen laat hij zien dat hij zijn vak serieus neemt.

Dave heeft een aantal tips opgesteld, zodat ook jij gemotiveerd deze nieuwe PE-periode ingaat en je examens, net zoals hij, succesvol aflegt:

Tip 1: Blijf permanent actueel
Door Permanent Actueel te zijn, blijf je continu op de hoogte van de relevante actualiteiten binnen je vak. Op die manier heb je al twee derde bestudeerd. De vragen die worden gesteld op het PE-examen gaan over de actualiteiten. Permanent Actueel volgen helpt je dus al op weg.

Tip 2: Plan je examen van tevoren in
Plan direct je examen in. Op die manier zet je er druk achter voor jezelf. Het examen staat al gepland, dus je moet wel. Je wilt natuurlijk wel slagen!

Tip 3: Net op examen geweest? Doe het nu!
Ben je net op examen geweest in de vorige PE-periode? Ga dan direct op voor de PE-examens in deze PE-periode. De stof die je net hebt gehad van de jaren 2016 en 2017 zit ook weer in deze, alleen 2018 is daar bijgekomen. Je hebt de kennis ervoor nog paraat. Zo maak je het jezelf gemakkelijker. Iets wat Dave niet heeft gedaan (omdat hij de vorige ronde ook al gelijk had gedaan), maar zijn collega-adviseurs wel gunt.

Tip 4: Bereid je voor
Ook geeft Dave aan te leren aan de hand van de examengerichte e-learning.  Aan de hand van deze e-learning neem je alle relevante actualiteiten door en oefen je met representatieve oefenexamens. Maak je die voldoende, dan slaag je sowieso.

Bedankt voor de tips Dave! Nogmaals van harte gefeliciteerd met het mooie resultaat.