Roderick over de voordelen van online leren

Roderick van de Laar werkt drie dagen in de week als Manager Learning & Development bij Hoffelijk. Hij houdt zich bezig met onder andere het ontwikkelen van lesmateriaal voor in de e-learnings. Maar waarom zijn keuze voor digitaal onderwijs? We vroegen Roderick in een kort interview, wat volgens hem de voordelen zijn van online leren.

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Ja, ik ben Roderick van de Laar en ik ben 36 jaar oud. In het verleden heb ik de hbo-opleiding Management, Economie en Recht afgerond. Vervolgens ben ik gaan werken als hypotheekadviseur. Op een gegeven moment ben ik ook trainingen gaan geven. Dat beviel gelijk erg goed. Ik heb toen de opleiding Human Resource Development afgerond en een Master in Coaching gedaan. Na het afronden van deze twee opleidingen, ben ik fulltime gaan trainen. Ik heb inmiddels al veel mensen mogen helpen door ze te coachen.

Wat is je rol bij Hoffelijk?
“Ik ben Manager Learning & Development bij Hoffelijk. Dit betekent dat ik me bezighoud met het ontwikkelen van de programma’s, zoals de e-learnings en (online) trainingen. Ik geef bijvoorbeeld ook online trainingen voor de VvAA.”

Wat zijn de voordelen van online leren?
“Online leren is veel efficiënter. Als je de sessies kort houdt, kun je heel makkelijk veel meer leren. Daarnaast bespaart online leren reistijd en is het meer doelgericht. Bij een klassikale les zijn er meer mogelijkheden om over alles behalve de lesstof te praten. Dat heb je bij een digitale les ook, maar wel in mindere mate.”

Waarom zouden opdrachtgevers de overstap naar Hoffelijk moeten maken?
“Omdat Hoffelijk het beste van beide werelden combineert. Hoffelijk biedt veel digitaal aan, maar ook klassikaal als het moet. Daarnaast zijn we in staat om kennis, vaardigheden, maar ook gedrag te trainen. Hoffelijk kan je dus echt op alle gebieden helpen. En we hebben het specialisme dat we al tien jaar werkervaring hebben in de financiële dienstverlening.”

Op welke wijze draagt Hoffelijk bij aan het leerrendement van de kandidaten?
“Hoffelijk deelt de trainingen heel goed in. We maken de lessen praktijkgericht en reflecteren veel tijdens de trainingen. Vanuit die reflecties kijken we verder hoe we het in de toekomst nog meer kunnen optimaliseren. Daarnaast herhaalt Hoffelijk de lesstof, waardoor je de lesstof als kandidaat beter onthoudt.”

Wat zijn de do’s en don’t van online leren
“Dat je veel afwisselt is erg belangrijk. Dat is zeker de voornaamste ‘do’. Bij online leren moet je zorgen dat het interactief is. Dat is ook een groot voordeel van Hoffelijk. We hebben onze eigen grafische afdeling, hierdoor is er veel afwisseling in het lesmateriaal mogelijk.

Dat brengt ons ook gelijk bij de ‘don’t’: ontwikkel niet alleen tekst. Wissel ook af met video’s, animaties en vragen. Richt je op het laten begrijpen van de informatie, en doe dit met verschillende methodes.”

Wat is jouw tip voor opleiders die starten met online onderwijs?
“De belangrijkste tip is dat je niet je klassikale programma precies ombouwt naar een digitaal programma. Vraag jezelf eerst af of je de klassikale training structureel digitaal wilt gaan aanbieden. Maar als je er toch voor kiest om te digitaliseren, zorg er dan voor dat je training ook online zijn meerwaarde behoudt. Op ons kennisplatform Leren op afstand, gaan we hier dieper op in.”