Scrum, duurzame legohuizen en meer op de Hoffelijkdag

Op zaterdag 9 november vond er voor de tweede keer dit jaar de Hoffelijkdag plaats vanuit Hoffelijk interim. Dit keer in samenwerking met 12Mprove. Dit was wederom een inspirerende dag!

Een flinke groep professionals, die uit alle hoeken van Nederland kwamen, verzamelden ‘s ochtends bij onze locatie in het midden van het land: BCN in Utrecht. En na een korte ontmoeting met elkaar, kon de dag beginnen.

De Agile training, onder begeleiding van Sander Eggenhuizen, stond als eerste op de agenda. Onze interimmers moesten tijdens deze training verschillende rollen bekleden. Om te weten wat die rollen precies inhielden, namen de trainers van 12Mprove de groep voorafgaand mee in deze verschillende disciplines binnen het Agile gedachtengoed. Hierin stond de verhouding tussen theorie en praktijk centraal.

Vervolgens mochten de deelnemers zelf aan de slag. In scrumteams bouwden ze de mooiste legodorpen met duurzame huizen, ‘éénbandige’ tractoren en bloemrijke parken. Overleg met de Productowners van de teams bleek essentieel en her en der betrapten de trainers de developers op overbewerking. Het was aanpoten voor de deelnemers, maar aan het einde van de ochtend was iedereen een goede ervaring rijker.

Even bijpraten…
Aansluitend praatte onze Algemeen Directeur Wesley alle aanwezigen bij over de laatste ontwikkelingen binnen Hoffelijk, waaronder de nieuw geïmplementeerde huisstijl, die sinds kort ook in onze digitale leeromgeving terug te zien is, het nieuwe CRM en een aantal van de lopende projecten.

Tijdens de lunch kregen de professionals de gelegenheid om bij te praten met collega-interimmers en na te praten over de opgedane kennis uit de training.

Namens Hoffelijk Interim willen we alle deelnemers en trainers bedanken. Het was opnieuw een zeer geslaagde Hoffelijkdag!