Taart voor Fiola en Reni

Het is sinds 7 april weer mogelijk om op examen te gaan, uiteraard wel met gepaste afstand en extra voorzorgsmaatregelen. In de afgelopen maand zijn er ook weer 10-en behaald. Dit keer liet Jordi een taart bezorgen bij Fiolo en Reni om hen te feliciteren. Hij videobelde ze voor een kort interview. Benieuwd hoe zij tot deze fantastische resultaten zijn gekomen voor hun examens?

Goedemiddag Fiola. Leuk dat je mee wilt doen aan het interview. Van harte gefeliciteerd met het behalen van jouw tien! Kun jij in het kort vertellen hoe jij je hebt voorbereid op het examen PE Consumptief Krediet?
“Ik had me best wel goed voorbereid. Dit komt ook omdat ik dyslectisch ben. Ik nam per hoofdstuk eerst de tekst goed door. Vervolgens maakte ik de oefenvragen. De vragen die ik niet gelijk wist, zocht ik op in de tekst. Ik bewaarde deze dan ook, zodat ik voor de volgende keer nog precies wist waar ik moeite mee had. Daarna maakte ik een samenvatting van de onderwerpen die ik lastig vond. Tenslotte maakte ik vlak voor het examen, nog een laatste keer de oefenexamens.”

Deze voorbereiding heeft voor een prachtig resultaat gezorgd! Heb je nog tips voor andere kandidaten?
“Voor mij werkt het heel goed om een samenvatting te maken. Schrijf de steekwoorden op die in jouw ogen relevant zijn. De onderwerpen waar jij vaak mee te maken hebt, blijven meestal wel hangen. Dus neem juist de onderwerpen die je lastig vindt om te onthouden, mee in je samenvatting. Als je je samenvatting voor het examen nog even doorneemt, moet het helemaal goed komen!”

Inmiddels werken we allemaal al een tijdje thuis. Hoe bevalt het thuiswerken je?
“Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb om thuis te werken. Drie dagen in de week thuiswerken was voor mij normaal, dus ik ben het eigenlijk al gewend. Daarnaast heb ik een goede thuiswerkplek. Natuurlijk mis ik mijn collega’s wel. Ook heb ik de kans nog niet gekregen om mijn nieuwe collega’s in werkelijkheid te ontmoeten. Ik ben wel blij dat het ondanks deze situatie, toch erg druk is bij SNS.”

Hoe proberen jullie bij SNS contact te houden met elkaar?
“Wij hebben iedere dag een stand-up. Hier bespreken we kort de werkzaamheden van iedereen. Daarnaast hebben we één keer in de twee weken een meeting voor de belangrijke zaken. En natuurlijk organiseren ook wij regelmatig de welbekende vrijdagmiddagborrel.”

Productief vanuit huis werken? Bekijk onze tips!

Goedemiddag Reni. Ook jij hebt een tien behaald. Gefeliciteerd! Hoe heb jij je voorbereid op het PE-examen Hypothecair Krediet?
“Dankjewel Jordi. Ik heb me in één week tijd voorbereid op het examen. In de avonduren kroop ik in een hoekje, met mijn laptop op schoot. Ik pakte het studiemateriaal van Hoffelijk erbij en begon met het toetsen van mijn kennis. Ik wilde eerst weten of ik als een baksteen zou zakken, of dat het me wel zou lukken. Na de toets heb ik de leerstof doorgenomen. Tussendoor heb ik gebruikgemaakt van de toetsmomenten in de leeromgeving. Dat beviel me heel goed. Tenslotte heb ik voordat ik op examen ging, nog een korte training gevolgd.”

Deze manier van voorbereiden leverde een mooi resultaat op! Wat vond je ervan om in deze bijzondere periode op examen te gaan?
“Ik legde mijn examen gelukkig aan het begin van deze bijzondere periode af. Ik zat eerst een beetje onwennig aan de examentafel. Maar gelukkig hield iedereen zich netjes aan de richtlijnen van het RIVM. Aan het einde van het examen werd ik gefeliciteerd met mijn tien, maar wel netjes met een box in plaats van een hand.”

Heb je nog tips voor andere kandidaten?
“De belangrijkste tip is misschien toch wel: begin op tijd. Ik moet zeggen dat ik een eigen onderneming heb, dus ook wel eens extra uren werk. Maar met jullie lesstof, was dit goed te doen in één week tijd. Er was weinig studiebelasting voor het PE-examen Hypothecair Krediet. Daarnaast scheelt het als je de lesstof dagelijks bijhoudt en herhaalt.”

Wil jij je ook optimaal voorbereiden met ons studiemateriaal? Ga dan naar hoffelijkfinancieel.nl.

Benieuwd welke kandidaten met een 10 we in de afgelopen maanden nog meer hebben geïnterviewd?
Voor deze bijzondere tijd waarin we nu leven, ging Jordi regelmatig op pad om examenkandidaten te feliciteren met hun 10. Hij hield een kort interview met de kandidaten en overhandigde hun welverdiende taart. Benieuwd naar de video’s van de afgelopen maanden? Bekijk dan ons YouTube-kanaal.