Terugkeershock corona
Terug naar kantoor: hoe voorkom je een cultuurshock?

De maatschappij en economie lijden momenteel enorm onder de coronacrisis. Sinds het begin van de crisis delen wij vanuit Hoffelijk daarom op Samen sterk op afstand advies en inspiratie om het werk zo normaal mogelijk door te laten gaan. De volgende stap is het helpen van organisaties bij de terugkeer naar kantoor. We constateren namelijk dat organisaties zich vooral voorbereiden op het hybride werken, terwijl er een veel groter gevaar op de loer ligt: de terugkeershock.

Fundamentele verandering organisatiecultuur door corona
Het afgelopen jaar stond thuiswerken bij veel organisaties centraal, zo ook bij ons. Het op afstand werken betekende een immense ommekeer. Gemis van collega’s, de snellere vermoeidheid door het online vergaderen en een vervaagde scheidslijn tussen werk en privé. Inmiddels is de knop mentaal omgezet en heeft iedereen een prima thuiswerkplek ingericht. Thuiswerken is niet langer een “moetje”, maar een welkome mogelijkheid. De tijd waarin we niet naar kantoor konden, heeft zo de medewerkers en daarmee de organisatiecultuur fundamenteel veranderd. Ondanks het feit dat de vaccinatieprogramma’s massaal zijn opgestart en de coronamaatregelen worden afgeschaald, is een terugkeer naar kantoor daarmee geen vanzelfsprekendheid.

Terugkeershock bij werken op kantoor
Doordat de medewerkers zijn veranderd, kijken zij ook anders naar hun omgeving. Zij zullen daarom in een terugkeershock terechtkomen, zodra zij weer op kantoor kunnen werken. Speel je hier als organisatie niet op de juiste manier op in, dan zul je nog voor de nodige uitdagingen komen te staan. Edwin vertelt: “Zowel organisaties als de mensen die er werken zijn het afgelopen jaar veranderd en zelfs vaak van elkaar vervreemd geraakt. Er zijn nieuwe inzichten en patronen ontstaan en iedereen zal straks weer aan elkaar en aan het werken op kantoor moeten wennen. De risico’s hiervan moeten niet worden onderschat. Wij delen onze inzichten over de vraagstukken die spelen graag met de branche. We gaan in op de impact op het individu, de veranderde onderlinge dynamiek en de noodzakelijke aanpassingen op kantoor. Zo maken we voor organisaties inzichtelijk over welke uitdagingen zij alvast na kunnen denken.” Onze interactieve online sessie ‘Cultuurverandering is noodzakelijk: vroeger komt niet meer terug’ is geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor het prestatiemanagement binnen de organisatie, dus zowel directie/hoger management als hr-professionals.

Terugkeershock corona

Draagvlak binnen de sector
Uit de diverse gesprekken die wij vervolgens met onze partners hebben gevoerd, bleek dat onze zorgen werden gedeeld. Jurjen Oosterbaan, Algemeen Directeur bij Bureau DFO, licht toe: “Indien een werknemer een aantal maanden door ziekte of ongeval een half jaar niet op kantoor heeft kunnen werken kennen we terecht uitgebreide en goed doordachte re-integratieprocedures. Het is denk ik naïef om te denken dat nu we grote groepen collega’s meer dan een jaar van elkaar fysiek gescheiden hebben, we op een goede dag iedereen zonder verdere begeleiding weer bij elkaar kunnen zetten en dan verwachten dat alles weer “normaal” is.” Kortom, tijd voor actie.

Dit nieuws is ook gedeeld door VVP Online.