Tienen PE-examen
Tienen voor Esther en Karin!

Deze week mocht Jordi weer twee examenkandidaten feliciteren met het behalen van een tien voor hun PE-examen. Karin en Esther werken allebei bij de VvAA en hadden beiden een andere voorbereiding voor het examen. Zo zie je maar weer dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Lees nu hoe zij zich hebben voorbereid op hun PE-examen.

Hoi Esther, van harte gefeliciteerd met het behalen van een tien voor je PE-examen Schade Zakelijk. Kun je jezelf voorstellen?
“Mijn naam is Esther en ik werk sinds maart 2019 op de afdeling Zakelijke Dienstverlening van de VvAA. Hier bedienen we medische specialisten op het gebied van schadeverzekeringen voor de zakelijke markt, waarbij we ons voornamelijk richten op maatwerkproducten.

Inmiddels werk ik al 10 jaar bij de VvAA, zo werkte ik hiervoor op de afdeling Levensverzekeringen. Ik was dus al in het bezit van mijn Wft’s en doordat ik mijn Wft Schade Zakelijk heb bijgehouden, kon ik de overstap naar de afdeling Zakelijke Dienstverlening gemakkelijk maken.”

Esther

Hoe heb jij je voorbereid op het PE-examen Schade Zakelijk?
“Ik ben zes weken van tevoren gestart met het inplannen van het examen, zodat ik voor mezelf een deadline had. In geprint en doorgelezen. Twee weken voor het PE-examen startte ik in de digitale leeromgeving met de stof en de bijbehorende oefenvragen. Ik doorliep de modules allemaal twee keer en heb vervolgens een aantal dagen vrij genomen om me volledig te focussen op de oefenexamens en stof die ik nog niet goed beheerste. Ik bereid me altijd op deze manier voor op het PE-examen en dat werkt tot nu toe goed voor mij.”

Heb je nog tips voor aankomende kandidaten?
“Plan van tevoren je examen in, zodat je naar het examen toe kunt werken. Als je doordeweeks werkt dan zul je het leren vaak doorschuiven naar het weekend, maar ik raad aan om elke dag een uurtje te leren. Na uren achter elkaar leren neem je namelijk ook niks meer in je op.

Ik ben hartstikke tevreden met het digitale lesmateriaal van Hoffelijk. De verdeling van de stof in verschillende kopjes zorgen ervoor dat je de stof makkelijk wegleest en het geen enorme lap tekst is. Ik vind het fijn leren en ben nog nooit gezakt sinds ik het studiemateriaal van Hoffelijk gebruik.”

Esther
Karin
Karin

Hallo Karin, Je hebt een tien behaald voor PE-examen Schade Zakelijk én voor het PE-examen Vermogen. Wat een geweldige prestatie! Wie is Karin en wat doe je voor werk?
“Mijn naam is Karin en ik ben 56 jaar. Ik ben gek op wandelen en ik ga nog regelmatig naar de sportschool. Ik werk sinds juni 2019 bij de VvAA. Ik ben in het bezit van de Wft’s Inkomen, Schade Zakelijk en Vermogen. Bij mijn dagelijkse werkzaamheden bij de servicedesk gebruik ik alle drie de Wft’s, aangezien we te maken hebben met verschillende soorten verzekeringen.

De VvAA is een vereniging en de leden hiervan hebben allemaal een medisch beroep. Vanuit de VvAA vinden we het belangrijk dat we de klanten van goede service voorzien. Bij de servicedesk doen we dit heel breed, denk hierbij aan een beheergesprek, het afsluiten van een nieuwe verzekering of het geven van advies.”

Kun je toelichten hoe je je voorbereid hebt voor je PE-examens?
“Het lesmateriaal dat Hoffelijk beschikbaar stelt is heel toegankelijk, waardoor de tekst snel duidelijk is. Ik print de syllabus eerst, zodat ik de belangrijkste punten kan arceren. Vervolgens doorloop ik de digitale leeromgeving stapsgewijs, zodat ik alle oefenvragen en de stof direct tot me kan nemen. Als ik alle modules heb afgerond dan begin ik aan de oefenexamens. Na het herhalen van deze oefenexamens weet ik zeker dat ik klaar ben voor het examen.”

Karin

Heb je nog tips voor toekomstige examenkandidaten?
“Mijn advies is altijd dat je naast het beheersen van de stof ook goed moet letten op de formulering van de vraag. Zo voorkom je dat je slordigheidsfouten maakt tijdens het examen.

Ik had tijdens het examen twee twijfels en uiteindelijk heb ik ze laten staan, omdat het mijn eerste ingeving was. Je eerste ingeving is vaak ook het best dus vertrouw daar ook op.”

Benieuwd welke kandidaten met een 10 we in de afgelopen maanden nog meer hebben geïnterviewd?
De afgelopen maanden heeft Jordi regelmatig een taart opgestuurd om examenkandidaten te feliciteren met hun 10. Hieronder zie je video van maart, toen ging Jordi op pad om de taart te overhandigen. Benieuwd naar de video’s van de andere maanden? Bekijk dan ons YouTube-kanaal.