Workshop storytelling
Verhalen delen tijdens de workshop storytelling

Bij Hoffelijk vinden we het belangrijk dat we blijven leren, en vooral ook leren van elkaar. Daarom besloten Edwin en Elise hun kennis op het gebied van storytelling te delen met onze collega’s door middel van interactieve workshops.

Toen Elise hoorde dat we bij Hoffelijk met storytelling aan de slag gingen, wilde ze graag haar bijdrage leveren. “Ik was al bekend met het onderwerp vanuit mijn opleiding en het is een onderwerp dat mij erg aanspreekt”, aldus Elise. Samen met Edwin ging ze aan de slag met het organiseren van een workshop. “Ik ben pas een paar maanden in dienst bij Hoffelijk. Dus ik vind het echt super leuk dat ik binnen Hoffelijk echt de ruimte krijg om zoiets gaafs op te pakken en mezelf op deze manier nog verder te ontwikkelen”.

De collega’s die zich aangemeld hadden voor de workshop werden verdeeld in drie groepen, die elk in twee interactieve sessies aan de slag gingen met hun verhaal. Tijdens de eerste sessie mochten zij aan de slag met het opstellen van hun storydesign: de opbouw van het verhaal. Nadat iedereen een storydesign had opgesteld, konden de verhalen worden toegevoegd. Dat kwam tijdens de tweede sessie aan bod.

Voorbereiden van de workshop
Om de deelnemers zoveel mogelijk te kunnen leren, vond Elise het belangrijk om ook haar eigen kennis verder uit te breiden. “Voorafgaand aan de workshop heb ik verschillende boeken gelezen over storytelling. Ik werd uitgedaagd om me nog extra in de theorie te verdiepen. Daarnaast heb ik ook ontzettend veel geleerd van alle collega’s die de workshop volgden. Edwin en ik hadden de workshop een hele interactieve invulling gegeven, waardoor alle verschillende verhalen van Hoffelijk die er door de jaren heen zijn ontstaan naar voren kwamen. Ik vond het heel leuk om op deze manier meer over Hoffelijk te leren en in contact te zijn met de collega’s van de verschillende afdelingen.”

Workshop storytelling

Ervaringen van collega’s
Niet alleen Elise heeft de workshop positief ervaren, vanuit de deelnemers kwamen ook veel leuke reacties, onder andere van Jordy: “Bij Hoffelijk hebben we enorm veel ambities en zien we volop mogelijkheden om nog meer van waarde te zijn. Om al deze ambities en mogelijkheden op een juiste en krachtige manier over te brengen, ben ik al sinds mijn start bij Hoffelijk ontzettend benieuwd naar het verhaal achter storytelling. De afgelopen tijd hebben Edwin en Elise ons meegenomen in dit verhaal, zodat wij onze story’s op een inspirerende manier kunnen gaan overbrengen. Het waren hele leerzame, nuttige en leuke workshopdagen!”

Ook Anouk wilde haar positieve ervaring met ons delen: “Toen ik net bij Hoffelijk werkte, werd mij gevraagd naar mijn eerste indruk van de organisatie. Ik zei toen dat ik vooral veel motivatie krijg van de passie en energie van mijn collega’s. Ik vond het daarom zeer bijzonder en leerzaam om deze workshops bij te wonen, juist omdat deze door mijn eigen collega’s werden gegeven. Edwin en Elise namen ons op inspirerende wijze mee door de theorie en lieten ons vervolgens stapsgewijs aan de slag gaan met ons eigen verhaal. En deze workshops waren slechts het begin; ik merk dagelijks hoe de collega’s het geleerde in de praktijk toepassen én diverse verhalen zullen de komende periode ook verder worden uitgewerkt en hun weg vinden naar onze website en socialmediakanalen. Houd ons dus zeker in de gaten, want we zijn nog lang niet uitverteld!”

Ook werken bij Hoffelijk
Lijkt het jou ook leuk om onderdeel te worden van ons team? Kijk dan naar onze openstaande vacatures.

Bekijk onze vacatures