Voorbereiden op de nieuwe Beslagwet

Per 1 januari 2021 gaat de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet in. We merken bij veel gemeentes dat er vraag is naar een training over de nieuwe Beslagwet. Voor werknemers die werkzaam zijn bij gemeentes is het namelijk van belang om te leren omgaan met de nieuwe wet, zodat ze hun cliënten op de best mogelijk manier kunnen helpen. In dit interview vertelt een van onze cursisten die werkzaam is bij een gemeente over zijn verwachtingen van de Online Training Beslagvrije voet.

Hoe ben je bij Hoffelijk terechtgekomen?
“Via Google ben ik op zoek gegaan naar een cursus over de nieuwe Beslagwet. Voor mijn functie bij de gemeente moet ik namelijk zo snel mogelijk weten wat ik moet voorbereiden voor 1 januari 2021.

Toen ik op de site van Hoffelijk terecht kwam, werd er een duidelijke uitleg gegeven over de Online training Beslagvrije voet. Verder vond ik de prijs ook zeer aantrekkelijk, doordat het een online cursus is en er dus geen kosten voor de locatie in de prijs worden meegenomen. Hierdoor heb ik samen met een paar collega’s besloten om ons in te schrijven voor deze online training.”

Heb je ook al naar andere cursussen gekeken?
“We hebben ook naar andere cursussen gekeken, maar een online training vonden we wel zo verstandig. Bij een aantal andere cursussen werd namelijk aangegeven dat ze vanwege corona misschien niet door zouden gaan. Hoffelijk biedt de cursus digitaal aan, waardoor er zekerheid is dat de training doorgaat. Daarnaast is het ook prettig dat ik niet hoef te reizen.”

Waarom vind je dit onderwerp belangrijk en op wat voor manier raakt het je werk bij de gemeente?
“Voor mij en mijn collega’s is het een heel belangrijk onderwerp, omdat we beslag leggen op inkomens. Zonder deze training kan ik vanaf 1 januari 2021 mijn werk niet meer goed uitoefenen.

Het is van essentieel belang dat we leren omgaan met de nieuwe berekeningsmethode van de beslagvrije voet, want we komen hier dagelijks mee in aanraking. Daarnaast lossen cliënten met een kostendelersnorm niet af en daarom is het ook belangrijk om te weten hoe we daarmee om moeten gaan.”

Wat zijn je verwachtingen van de Online training Beslagvrije voet?
“Mijn verwachtingen van de Online training Beslagvrije voet zijn dat ik na de cursus precies weet hoe ik met deze wet moet omgaan en hoe ik de nieuwe regels het best kan uitvoeren. Ik verwacht ook dat we na deze online training de beslagvrije correct kunnen berekenen. Ik kijk uit naar de training!“