Welkom Anouk!

Anouk is twee maanden geleden bij Hoffelijk begonnen als projectmanager. In een korte tijd heeft ze al veel van zichzelf laten zien. Ze heeft het kennisplatform Leren op afstand opgezet én bijgedragen aan onze nieuwe dienst: de online escaperooms! In dit interview vertelt ze hoe het haar tot nu toe bevalt bij Hoffelijk.

Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Mijn naam is Anouk Mulder en ik ben 33 jaar oud. Ik heb psychologie gestudeerd in Nijmegen. Later ontdekte ik dat ik een passie heb voor onderwijs en de borging van vakbekwaamheid voor beroepsprofessionals. Ik ben eerst werkzaam geweest in de examinering, maar ik wilde graag eerder in het traject al het verschil kunnen maken. Ik ben daarom blij dat ik me bij Hoffelijk met de opleidingssector mag bezighouden.

In mijn vrije tijd haal ik veel energie uit de contacten met mijn familie en vrienden. Leuke dingen ondernemen, maar ik ben ook altijd in voor een goed gesprek op de bank met een kop thee.”

Hoe ben je bij Hoffelijk terecht gekomen?
“Ik ken Wesley al jaren, we hebben samen in het bestuur gezeten bij de Nederlandse Vereniging voor Examens (NVE). Daarnaast kende ik Hoffelijk via mijn oude werkgever Lamark. Hoffelijk wilde haar Wft- en PE-examens aan gaan bieden op examenlocaties van Lamark. Ik heb toen als accountmanager het hele traject samen met Hoffelijk opgezet. Dus ik heb al op diverse manieren met Wesley samengewerkt.

Wesley heeft mij later benaderd en gevraagd of ik bij Hoffelijk wilde werken. Daar heb ik volmondig ja op gezegd!”

Wat is je eerste indruk van Hoffelijk?
“Ik ben midden in deze bizarre periode gestart bij Hoffelijk. Wat ik gelijk meekreeg, was de persoonlijke benadering vanuit Hoffelijk. Bijvoorbeeld de inventaris die bij mij thuis werd afgeleverd, zodat ik niet speciaal naar kantoor hoefde te komen. Daarnaast zijn mijn collega’s erg betrokken en kreeg ik ondanks de afstand, een warm welkom. Waar ik vooral veel motivatie van krijg, is de passie en energie van mijn collega’s. Iedereen heeft inhoudelijke kennis en passie voor hun vak.

Hoffelijk schenkt veel persoonlijke aandacht aan de medewerkers. Bijvoorbeeld alle kleine cadeautjes die we tussendoor krijgen, om ons in deze periode een hart onder de riem te steken, wat niet vaak voorkomt bij een bedrijf. Hoffelijk spreekt zoveel waardering uit, daar krijg ik een heel warm gevoel van.”

Je hebt onlangs het kennisplatform Leren op afstand opgezet, hoe heb je dit beleefd?
“Toen ik aan dit project begon, was ik eigenlijk pas net in dienst. Ik vond het erg fijn dat ik vanuit huis hieraan kon werken. Zo kon ik me toch gelijk nuttig maken. Normaal gesproken loop je met collega’s mee en kun je hen vragen stellen, maar nu moest ik zelf veel uitzoeken. Voor mij was het erg waardevol om wat meer op mezelf aangewezen te zijn, een hoop te leren en toch mijn bijdrage te kunnen leveren. Daarnaast vind ik het heel erg belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Dit kan ik nu ook echt doen door de maatschappelijke betrokkenheid van Hoffelijk.

Het platform Leren op afstand is hier een goed voorbeeld van. Door middel van tips helpen we nieuwe opleiders die starten met digitaal onderwijs. Dat vind ik echt fantastisch.”

Wat is het volgende project waar je aan gaat werken?
“Bij Hoffelijk zijn we continu op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om cursisten op te leiden. De komende periode gaan we enkele escaperooms ontwikkelen. Gezien ik die persoonlijk ook graag doe, vind ik dat natuurlijk een geweldige uitdaging.”

Er heeft recentelijk een digitale onboarding plaatsgevonden, hoe heb je deze ervaren?
“Ik was officieel nog niet in dienst, maar er werd mij toch gevraagd of ik ook wilde aansluiten bij de onboarding. Dat zag ik als een warm welkom. Daarnaast vond ik het leuk om alvast een aantal collega’s te zien. Aan de hoeveelheid nieuwe collega’s kon ik ook gelijk zien dat Hoffelijk echt aan het groeien is.

En het is natuurlijk fantastisch wat voor bedrijf Wesley heeft opgezet. Hij vertelt met passie over het ontstaan van het bedrijf, maar ook wat meer achtergrondinformatie over alle entiteiten. Op de website zie je al dat Hoffelijk veel doet, maar als je hem erover hoort praten, realiseer je pas echt wat Hoffelijk allemaal kan betekenen. Dus de onboarding was voor mij erg waardevol.”

Ook samen met je collega’s de uitdaging aangaan in één van onze escape rooms?