Welkom Arnout!

Ruim drie maanden geleden begon Arnout als Medior Gamedeveloper bij Hoffelijk. In de afgelopen maanden heeft hij al een grote rol gespeeld bij onze nieuwe online escaperoom Operation Earth: Point of no Return en gaat hij de komende periode aan de slag met ons gamingplatform! In dit interview vertelt hij hoe het hem tot nu toe bevalt.

Kun je jezelf in het kort voorstellen?
“Mijn naam is Arnout, ik woon samen met mijn vriendin in Rotterdam. We ontdekken graag nieuwe plekken samen. Over een week gaan we zelfs op vakantie met de tandem! Daarnaast kom ik uit een familie die allerlei bordspellen speelt. Ik denk ook dat mijn passie voor games daar vandaan komt.

In het verleden heb ik de hbo-opleiding Informatica afgerond. Hier heb ik onder andere games leren ontwerpen. Na mijn studie mocht ik bij mijn stagebedrijf blijven werken. We maakten toen spellen voor 80 plussers voor hulp in revalidatie. Vervolgens heb ik bij twee andere bedrijven gewerkt via een detacheerder, waar ik de reguliere informatica uitvoerde. Ik realiseerde mij toen dat ik toch echt meer met spellen moest gaan doen, omdat daar mijn interesse ligt. Toen ik Hoffelijk tegenkwam, was het direct de perfecte match.”

Wat is jouw toegevoegde waarde binnen het bedrijf?
“Dat is altijd moeilijk om te zeggen over jezelf! Ik vind dat ik erg creatief ben en vooral conceptueel veel kan betekenen voor Hoffelijk. Ik heb zeker op het gebied van games veel ervaring. Vooral met de escaperooms denk ik dat mijn kwaliteiten goed van pas komen. Bij het maken van puzzels heb je namelijk wel enige ervaring nodig.

Daarnaast maak ik graag een praatje en laat ik iedereen in zijn of haar waarde, in teamverband vind ik dat heel belangrijk.”

Je had een grote rol bij de nieuwe online escaperoom Operation Earth: Point of no Return. Hoe heb je dit ervaren?
“Ik zal eerst even kort over het concept van onze escaperooms vertellen. Bedrijven kunnen de online escaperoom inzetten als online teambuildingactiviteit. De eerste escaperoom gaat over het thema duurzaamheid. Het is het jaar 2050 en de klimaatverandering heeft geleid tot verstrekkende gevolgen. Met vier tot zes deelnemers ga je het mysterie oplossen om het tij te keren in 2020. En ik kan je vertellen dat het een echte uitdaging is. Binnenkort komen er ook nog twee escaperooms over CDD en advieskwaliteit.

Bij de eerste escaperoom was het mijn rol om de puzzels te bedenken en te kijken hoe mensen hierop zouden reageren. Het was erg leuk om de reacties te zien van de verschillende leeftijdsgroepen. Ik vond het echt geweldig om hieraan mee te werken. Ik heb bijgedragen aan een ervaring waar de deelnemers net iets meer moeite in moeten steken, maar waar ze uiteindelijk wel trots op kunnen zijn wanneer ze het gehaald hebben. Vroeger heb ik wel eens geroepen: “Zo’n escaperoom kan ik ook wel bedenken.” Zelf heb ik de puzzels namelijk redelijk snel door vanwege mijn achtergrond. Voor mij was dit dus wel dé kans om mezelf te bewijzen.”

Wat is je eerste indruk van Hoffelijk?
“Toen ik de website van Hoffelijk bekeek, wist ik niet zeker of het bedrijf bij mij paste. De website heeft namelijk een zakelijke uitstraling, terwijl ik best casual ben. Dus ik vond het best spannend. Maar tijdens mijn sollicitatiegesprek bleek juist het tegenovergestelde. Van alle bedrijven waar ik had gesolliciteerd, was Hoffelijk de leukste organisatie. Dus dat heeft goed uitgepakt.

Ik denk ook dat ik bij Hoffelijk kan groeien en veel kan leren. Ik zou het leuk vinden om met de kennis die ik in de komende jaren opdoe, uiteindelijk een eigen onderneming te beginnen.”

Waar ga je de komende periode mee aan de slag?
“De komende periode ga ik aan de slag met het gamingplatform van Hoffelijk. De games Wft Trivia en Wft Crush bestaan natuurlijk al. Deze ga ik eerst optimaliseren, en vervolgens het platform verder uitbreiden.”

Wat vind je zo leuk aan Hoffelijk?
“Ik vind het fijn dat ik met bepaalde zaken mee kan denken en ook echt gehoord word. Daarnaast vind ik het leuk dat Hoffelijk innovatief is. Hoffelijk blijft zich ontwikkelen om zo weer nieuwe richtingen in te slaan. Dat vind ik wel heel mooi om te zien.”

Ook samen met je collega’s de uitdaging aangaan in één van onze escaperooms? Reserveer dan snel jullie plek.