Yoeri over het re-integratietraject van Hoffelijk

Met het re-integratietraject van Hoffelijk, gaan we op zoek naar een betaalde baan voor verschillende kandidaten. We spraken één van de deelnemers: Yoeri. Om een passende baan voor hem te vinden, heeft Yoeri eerst zijn Wft Basis en Wft Consumptief Krediet via Hoffelijk behaald. Hij is leergierig, flexibel en werkt zowel zelfstandig als ook graag in een team. We vroegen hem hoe hij dit traject heeft ervaren.

Kun je jezelf kort voorstellen?
“Ik ben Yoeri van Halewijn, 26 jaar en kom uit Waddinxveen. In mijn vrije tijd sport ik graag en kijk ik vaak sport op televisie, voornamelijk voetbal en tennis. Op het gebied van opleidingen stond ik al een tijdje stil en ben ik via de Gemeente Waddinxveen terechtgekomen bij Hoffelijk, op de afdeling interim. Mede door hun vertrouwen in mij ben ik nu in het bezit van twee Wft-certificeringen.”

Hoe heb je het leren voor je Wft-examens in de digitale leeromgeving van Hoffelijk ervaren?
“Deze heb ik als positief ervaren. Tussen mijn twee Wft-cursussen in, is de leeromgeving aangepast, waardoor het allemaal overzichtelijker is geworden. Tevens kon ik via de leeromgeving makkelijk een vraag stellen als ik ergens tegenaan liep tijdens het studeren. Ook de video’s in de e-learning waarin de casussen werden uitgelegd waren erg duidelijk en instructief.”

Hoe heb je je voorbereid op je Wft-examens?
“Als eerste heb ik het Wft-examen Basis gedaan. Het was alweer een aantal jaar geleden dat ik ergens voor heb moeten leren en daardoor was het in het begin even wennen. Door de cursus stap voor stap te doen en de belangrijke begrippen en berekeningen in een schrift te noteren, had ik al snel door dat dit de manier voor mij was om dingen goed te onthouden.

Het meest heb ik gehad aan de oefenvragen in de digitale leeromgeving die na elke paragraaf en elk hoofdstuk terugkwamen. Hierdoor kon ik zien wat ik nog niet goed begreep en kon ik daar nog extra aandacht aan besteden. Uiteindelijk heb ik mijn Wft Basis gehaald met een 8!”

Vervolgens heb je ook je tweede Wft-examen afgelegd. Hoe is dit verlopen?
“Vlak nadat ik mijn Wft Basis had behaald ben ik met mijn vriendin en haar moeder op familiebezoek in Indonesië geweest. Hier heb ik nagedacht over wat ik verder wil. Bij terugkomst van mijn vakantie heb ik samen met de directeur van Hoffelijk, Wesley van ‘t Hof, besloten om nog een Wft-cursus te starten. Dit keer Wft Consumptief Krediet.

Doordat de digitale leeromgeving in de tussentijd was voorzien van een moderner uiterlijk, was de inhoud van de cursus veel overzichtelijker. Ik heb Wft Consumptief Krediet hetzelfde aangepakt als dat ik voor Wft Basis had gedaan. Ook hebben de tips en tricks aan het einde van de cursus mij erg geholpen. Zo heb ik geleerd dat je een antwoord niet moet aanpassen, tenzij je tot nieuwe inzichten bent gekomen. Dit examen heb ik ook gehaald met een 8!”

Wat zijn je ambities?
“Ik ben momenteel op zoek naar een baan waarbij ik mijn geleerde kennis kan benutten. Ik wil graag mensen helpen met hun financiën, zodat er geen problemen ontstaan. Verder heb ik de smaak goed te pakken en denk ik eraan om nog een volgende Wft-cursus te starten.”

Zou je Hoffelijk aanbevelen aan anderen?
“Absoluut. Het vertrouwen dat jullie aan mij hebben gegeven, door mij kosteloos deze cursussen te laten doen, vond ik erg mooi. Ook de positieve en persoonlijke begeleiding van Fleur en Linda was erg professioneel. Al met al ben ik Hoffelijk zeer dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen!”